Реконструираната улица Петър Берон в кв. Кап. Петко войвода на

...
Реконструираната улица Петър Берон в кв. Кап. Петко войвода на
Коментари Харесай

Откриха модернизирана с 523 890 лв. улица в Свиленград

Реконструираната улица „ Петър Берон ” в кв. „ Кап. Петко челник ” на Свиленград открихаднес там.

По тази улица се реализира тежкотоварен трафик, който се насочва към Митническо бюро - Свиленград и спедиторските компании в региона. Общата й дължина е 378 м. След ремонта пътното платно е разширено с 3 м, а покритието му е интензивно с три пласта асфалтобетон, осведомят от администрацията.

Обновената улица ще поеме интернационалния транспортен трафик на тежкотоварни камиони и ще разтовари инфраструктурата навътре в квартала. Ще се улесни активността на 15-те компании в спедиторския бранш, както и на Митническото бюро, изясняват от локалната власт.

През 2014 година по ВиК план на община Свиленград в целия квартал „ Кап. Петко челник ” бе прекарана канализация и улиците бяха асфалтирани. Но прекосяването към митническия терминал по ул. „ Петър Берон ” непрекъснато на десетки камиони докара до бързото амортизиране и компрометиране на пътната настилка, напомнят от общината.

Поради тежестта на трафика при ремонта се извърши усилена структура на настилката от три пласта покритие асфалтобетон. Така улицата дава отговор на най-голям клас път - вид автомагистрала. Новото пътно платно е с широчина от 7 м, с две ленти за придвижване с широчина по 3,50 м, изясняват от администрацията.

Средствата, вложени в реконструкцията на улицата, са 523 890 лв.. Те бяха отпуснати с разпореждане на Министерски съвет от 5 ноември 2021 година, откакто общината изготви проектирането. За това бяха отделени 16 920 лв. от общинския бюджет.

Освен усиленото покритие на уличното платно друга иновация, приложена за първи път от община Свиленград, е изборът на тротоарни плочки от рециклирани боклуци, сложени на една част от тротоарите.

„ Днес откриваме улица, която свързва Митническо бюро-Свиленград с републиканската пътна мрежа и този план е добър образец за взаимоотношението сред общината и страната ”, означи кметът арх. Карчев.

Той напомни, че в кв. „ Кап. Петко челник ” общината извърши други три значими плана – санирането на главното учебно заведение и читалището, както и благоустрояването на кварталния парк. Предстои поетапно създаване на тротоари, като се стартира от улиците към парка.

На церемонията през днешния ден по разкриване на ремонтираната улица участваха началникът на Митническо бюро – Свиленград - Иванка Цветкова, общински съветници, представители на спедиторски компании, на фирмата-изпълнител и поданици на квартал „ Капитан Петко челник ”.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР