Реколтата от зърно в Украйна през 2022 г. може да

...
Реколтата от зърно в Украйна през 2022 г. може да
Коментари Харесай

Зърнената реколта в Украйна се срива с над 30 млн. тона заради войната

Реколтата от зърно в Украйна през 2022 година може да намалее до сред 52,5 и 55,4 милиона тона по отношение на рекордните 86 милиона тона заради съветската инвазия, която понижи съществено земеделските площи, предвижда анализаторската компания АПК-Информ, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Консултантската компания съобщи в отчет, че реколтата може да включва до 18,2 милиона тона пшеница, 29,9 милиона тона царевица и 5,9 милиона тона ечемик. Според отчета, по-малката годишна продукция и сериозните логистични усложнения могат да понижат износа за юли-юни 2022/23 до сред 22,9 и 39,6 милиона тона според от обстановката.

Правителството предвижда годишна продукция от към 50 милиона тона тази година, само че не даде прогноза за износа. По-рано тази седмица то съобщи, че износът на основни украински селскостопански артикули е намалял съвсем на половина от началото на съветската инвазия на 24 февруари в съпоставяне със същия интервал на 2021 година " При оптимистичен сюжет производството на зърно в Украйна се чака на равнище от 55,4 милиона тона. Ако площите за прибиране на реколтата със зърно бъдат в допълнение понижени при всеобщи обстрели и по-значителни палежи, зърнената годишна продукция може да намалее до 52,5 милиона тона ", разяснява АПК-Информ.

Консултантската компания добави, че реколтата от пшеница може да варира сред 17,4 и 18,2 милиона тона, с износът през сезона юли-юни общо от 6,8 до 12,7 милиона тона. Всички морски пристанища на Украйна, основни за износа на селскостопански артикули, бяха блокирани от това, което Русия назовава " специфична военна интервенция " в страната, само че доставките бяха обновени в края на юли според договорка сред Москва и Киев, подписана с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция.

Украйна съобщи, че нейният експорт може да доближи 4 милиона тона месечно в близко бъдеще, само че този размер е доста по-нисък от 6 милиона тона, изпращани преди войната. рандеман от 5 милиона тона. Износът на слънчогледово олио също ще зависи от логистиката и производството и може да варира сред 3,1 и 4,69 милиона тона, заключват анализаторите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР