Реколтата от зърно е добра - средните добиви са над

...
Реколтата от зърно е добра - средните добиви са над
Коментари Харесай

Отчитат добра зърнена реколта

Реколтата от зърно е добра - междинните добиви са над 500 и приближават 600 кг от декар, сподели министърът на земеделието Явор Гечев, който показа екипа си.

Не се чака спешна обстановка с реколтата, няма да има проблеми с изхранването на българите, сподели Гечев. Продължаващата война в Украйна затруднява и обстановката в прилежащите страни, уточни той. Сега има свръхпредлагане на зърно в страните, прилежащи на Украйна, само че има и проект за подкрепяне на земеделските производители и преработватели, сподели още земеделският министър. Тече инспекцията на вноса на зърно, няма да има възбрана, само че ще желаеме украинското зърно да не се смесва с българското, тъй като нашето е по-желано и се отглежда по европейски стандарти, сподели Гечев.

Министерството на земеделието ще съблюдава законите при работата на БАБХ на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". Понастоящем пробите от вноса на плодове и зеленчуците, минаващ оттова, се обработват в лаборатория в София. Юридическите разногласия може да продължат няколко години, само че инспекцията на камионите със стока би трябвало да продължи от страната, сподели министърът. Явор Гечев уточни, че има закъснение на добива на дървесина поради повишаването на горивата. Още тази седмица обаче ще се приготви проект за увеличение на добива, с цел да може хората да имат дърва за огрев през зимата.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР