Реколтата от пшеница на България е гарантирана и няма опасност

...
Реколтата от пшеница на България е гарантирана и няма опасност
Коментари Харесай

Министърът на земеделието: Няма опасност от зърнена криза, в някои райони има рекордни добиви

Реколтата от пшеница на България е обезпечена и няма заплаха страната ни да изпадне в зърнена рецесия. Това съобщи земеделският министър Кирил Вътев, който бе посетител на Фестивала на високопланинското говедовъдство в маджаровското село Горно поле.

Снимка: bTV

Министърът не отхвърли, че дъждът е проблем при прибирането на реколтата, изключително в  региона на Северозападна България, където не могат да влязат да жънат поради високата мокрота на зърното.

Националният съвещателен съвет по зърното ще заседава на 22 юни, разгласи още министърът на земеделието и храните

Вътев означи, че в други региони на страната има съвсем рекордни добиви, без да конкретизира какви. 

Снимка: bTV

Той разясни, че от Министерството ще разгласят междинен рандеман на звук пшеница от декар едвам след привършване на акцията по прибирането на зърното.

Относно ниската изкупна цена на зърното, от която  зърнопроизводителите се оплакват, министърът изясни, че  цената е борсова и няма по какъв начин страната да се меси при нейното образуване.

Дунавският кулоар е по-скъп от износа през Черно море, само че е по-сигурен

По повод  терзанията на хора от някой елементи на страната, че има дефицит на дърва за огрев и се оферират на по-скъпа цена, министърът уточни, че 40 % от популацията към този момент си е получило дървата.

Снимка: bTV

Дърва за огрев има в остатък, безапелационен е министърът, а по отношение на цената сподели, че следва инспекция по горските стопанства по райони, с цел да се проучва по какъв начин е реализирана цената на кубик дърва по места.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР