Реколтата от плодове у нас е пред провал. Почти нулева

...
Реколтата от плодове у нас е пред провал. Почти нулева
Коментари Харесай

Рекордно ниска реколта от кайсии се очаква тази година

Реколтата от плодове у нас е пред неуспех. Почти нулева ще се окаже годината за мнозина овощари, предизвестиха от браншовите организации. Синан Вейсал отглежда към 100 декара кайсии и близо 300 декара праскови покрай община Сливо поле.

" За страдание, изискванията по време на разцвет и завръст по-късно бяха доста неприятни. Имаше сериозно ниски температури и заради тази причина реколтата от кайсии,праскови и некотарини е доста ниска ". Това съобщи в ефира на „ Събуди се ” по Нова тв овощарят Синан Вейсал.

" Реално при нас, в нашия район сортовете кайсии, които се отглеждат са към 15. От които, може би два са по-добре. Един-два имат доста малко плодове. При прасковите картинката е още по-лоша. Там единствено при един вид, който е към 5% от насажденията, се вижда отчасти плод ", показва той. 

По думите му тази година цената на българските кайсии на пазара ще бъде приблизително към 4-5 лв.. " Тази година  българската кайсия ще бъде от порядъка на 7-8 дни на пазара.  Вероятно в останалото време пазарът ще ни даде такава опция, единствено с вносните плодове ", акцентира той. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР