Рекламодателите заплашиха да прекратят съвместната работа с Facebook, ако съоснователят

...
Рекламодателите заплашиха да прекратят съвместната работа с Facebook, ако съоснователят
Коментари Харесай

Рекламодатели заплашиха да изоставят фейсбук и Зукърбърг

Рекламодателите заплашиха да прекратят взаимната работа с Фейсбук, в случай че съоснователят на обществената мрежа Марк Зукърбърг не обясни обстановката със събирането на персоналните данни на потребителите. Информацията е на английския Daily Mail.

Три хиляди огромни рекламни компании имат намерение да спрат да работят с Фейсбук. А финансовите организации, които до момента се интересуваха от акциите на компанията, възнамеряват да разгласят протест на обществената мрежа, предава kaldata.com.

Според тази информация, неотложен отговор от IT колоса желае и рекламната организация ISBA, сплотяваща английските работодатели, представящи потребителски артикули. Предполага се, че хиляди други компании, в това число колосите Unilever и Procter&Gamble, ще се откажат от Фейсбук, в случай че се потвърди виновността на обществената мрежа в противозаконното събиране на персонална потребителска информация.

Mozilla, компанията производител на известния уеб-браузър Firefox, приключи поместването на реклами в обществената мрежа. Компанията акцентира, че консуматори на Фейсбук са над два милиарда души, за които обществената мрежа разполага с прекалено много персонални данни. Това е информация за околните другари, фамилията, връзките с хората и още доста други. Именно това е трансформирало най-голямата обществена мрежа „ една от най-удобните платформи за обгръщане на аудиторията “ от страна на всички компании и разработчици, в това число огромните корпорации и некомерсиални планове.

След публикуването на информацията за потреблението на персоналните потребителски данни на Фейсбук от страна на английската компания Cambridge Analytica, Mozilla особено е проверила настройките на конфиденциалността, давани по дифолт.

Оказа се, че настройките по дифолт дават достъп до доста огромен размер потребителски данни. Това изключително сполучливо може да се употребява от външните приложения.

Mozilla е уверена, че създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг ще извърши обещанията си и повече няма да има сходни приключвания на данни, а самите данни ще бъдат по-добре предпазени. Дотогава Mozilla няма да помества свои реклами във Фейсбук и няма да заплаща за тази услуга.

Скандалът по отношение на приключването на потребителските персонални данни от Фейсбук, директно обвързван с английската компания Cambridge Analytica, избухна предходната седмица. Информацията за потребителите е била събирана благодарение на приложението за сформиране на психически портрети thisisyourdigitallife.

Марк Зукърбърг се извини за приключването и даде обещание, че компанията ще вземе ограничения, това към този момент да не се повтори. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР