Рекламодателите, които разчитат на TikTok, за да продават на младите

...
Рекламодателите, които разчитат на TikTok, за да продават на младите
Коментари Харесай

Рекламодателите в TikTok ще се обърнат към конкуренти, ако САЩ забрани приложението

Рекламодателите, които разчитат на TikTok , с цел да продават на младите консуматори, се приготвят да се извърнат към конкурентни обществени мрежи, ако приложението бъде неразрешено или продадено в Съединени американски щати, само че те чакат дейностите на Сената преди да пренасочат маркетинговите си бюджети, съобщи " Ройтерс ".

Камарата на представителите гласоподава в сряда да принуди китайската компания " Байт Денс " (ByteDance) да продаде TikTok до шест месеца или обществената мрежа ще бъде неразрешена. Това е едно от най-значимите провокации за компанията, която от дълго време е изправена пред въпроси по отношение на опасенията за националната сигурност на Съединени американски щати.

Белият дом приканва Сената да одобри законопроекта и президента Джо Байдън да го подпише.

Късите клипове на Ютуб ( YouTube`s Shorts ) и Мета ( Meta`s Reels ), които са най-големите съперници на TikTok, ще завоюват най-вече от рекламните бюджети , в случай че обществената мрежа бъде неразрешена, споделят рекламни специалисти.

Компанията е отказала да коментирала. Тя е декларирала, че ще упражни законните си права, с цел да предотврати възбраната, която съгласно нея би " извадила милиарди долари от джобовете на създателите и дребния бизнес ".
 Конгресът на Съединени американски щати готви възбрана на TikTok
Конгресът на Съединени американски щати готви възбрана на TikTok

Предложението изисква промяна на собствеността на приложението

" Инерцията към този закон е по-голяма от предходните старания за ограничение или продажба на TikTok и рекламодателите наблюдават деликатно развиването ", сподели Жасмин Енберг, основен анализатор в изследователската компания Insider Intelligence.

Ако законопроектът напредне " ниe ще сме нащрек ", сподели Джак Джонстън , старши шеф за обществени нововъведения в Tinuiti, компания за цифров маркетинг, която работи с марки като Revlon и Elf ​​cosmetics

И въпреки всичко три маркетингови компании, в това число Tinuiti, споделиха пред " Ройтерс ", че те предлагат клиентите да продължат да си работят както нормално с TikTok, отбелязвайки, че известното приложение е оживяло след голям брой предходни опити за ограничение на достъпа му в Съединени американски щати ( Доналд Тръмп  пробва да го забрани през 2020г).

Рекламните бюджети се възнамеряват месеци авансово, до момента в който марките могат бързо да се приспособят към събитията.

Видеоклиповете в TikTok могат бързо да провокират нови трендове в музиката и модата, а марките се стичат към приложението с вярата да станат част от " огромните културни моменти ".

Изследователстаката компания Insider Intelligence пресмята, че TikTok ще генерира 8,66 милиарда $ доходи от реклами в Съединени американски щати тази година.

Високите залози, свързани със възбраната на огромно приложение като TikTok, вършат цялостната възбрана малко евентуална, съгласно маркетингови компании. 

Продажбата на приложението е по-вероятна и почти шестмесечният график ще помогне на марките да се приготвят, сподели Джонстън.

Ако приложението тръгне да се продава по време на летния сезон, сериозен интервал на продажби за доста компании , " тогава има малко повече неотложност за марките, които разчитат на това време от годината за огромна част от приходите си ", добави още Джак Джонстън.

Дори маркетинговите бюджети да бъдат пренасочени към късите клипове на Ютуб и Мета, няма гаранция, че конкурентните функционалности ще работят по същия метод като TikTok.

" Докато огромна част от потребителите на TikTok също са дейни на други платформи, има здравословна част, която употребява TikTok като главен канал за медийно ползване. Reels и Shorts са двете разумни оферти, които най-вече подхождат на формата на наличие на TikTok, само че това не значи, че това е мястото, където потребителите ще се стичат безусловно ", сподели Джонстън.
 Италия санкции TikTok с близо 11 млн. евро
Италия санкции TikTok с близо 11 млн. евро

Глобата е за разпространяване на неуместно видео съдържание

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР