Рекламодатели, които нарушават правилата на Google Ads, рискуват профилите си(снимка:

...
Рекламодатели, които нарушават правилата на Google Ads, рискуват профилите си(снимка:
Коментари Харесай

Google Ads с нови мерки срещу нарушители на правилата


Рекламодатели, които нарушават разпоредбите на Гугъл Ads, рискуват профилите си
(снимка: CC0 Public Domain)

Нови ограничения против рекламодатели, които неведнъж нарушават разпоредбите на системата Гугъл Ads, ще влязат в действие през септември 2021 година, оповестиха от интернет компанията.

„ Ще стартираме да внедряваме системата, основаваща се на предизвестия, на 21 септември 2021 година с последователно нарастване на размера в границите на 3 месеца за разпоредбите по отношение на: допускане на подмолно държание, неодобрени субстанции, оръжия, елементи от оръжия и сродни артикули, експлозиви, други оръжия и тютюн ”, разясняват от Гугъл.

, обхванати от системата, ще се уголемяват и с течение на времето към тях ще се прибавят и спомагателни правила в другите стадии, като рекламодателите ще получават уведомление всякога, когато в обсега на системата влизат нови правила.

Целта на измененията е да обезпечат безвредна и позитивна практическа работа на потребителите. Гугъл ще стартира да издава предизвестия на рекламодателите, които ще бъдат съпроводени от вести по имейл и в профила, с цел да се насърчи спазването на разпоредбите и да се предотвратят повторни нарушавания на разпоредбите ни.
още по тематиката
Първо нарушаване на разпоредбите от страна на рекламодател ще докара единствено до предупредително известие. Но при продължаващо нарушаване, рекламодателите ще получат първото си предизвестие. Те ще могат да получат не повече от три предизвестия, като наказванията, използвани към всяко от тях, прогресивно ще нарастват.

За първо и второ предизвестие ще се постанова краткотрайно прекъсване на профила (съответно за 3 и 7 дни), а третото предизвестие ще докара до прекъсване на профила. Рекламодател с краткотрайно прекъсване на профила ще би трябвало да поправи въпросните нарушавания и да изпрати формуляр за удостоверение, с цел да възвърне проявлението на реклами. След това удостоверение профилът му ще бъде освободен.

Рекламодателите също по този начин могат да апелират решение за предизвестие, в случай че считат, че е взето вследствие на неточност. Гугъл Ads ще възвърне проявлението на реклами незабавно след сполучливото обжалване на предизвестието.

Профилите ще останат краткотрайно спрени, в случай че не бъдат подхванати дейности от страна на рекламодателя за удостоверение или за обжалване на предизвестието. Предупрежденията ще останат в профила в Гугъл Ads в продължение на 90 дни, в случай че не бъдат сполучливо обжалвани.

Профилите, спрени вследствие на трето предизвестие, няма да могат да демонстрират реклами или да основават ново наличие, с изключение на при сполучливо обжалване на прекъсването, разясниха от Гугъл.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР