Рекламният лозунг - кратка фраза, която върви преди или след

...
Рекламният лозунг - кратка фраза, която върви преди или след
Коментари Харесай

Лозунгът работи, когато...

Рекламният девиз - къса фраза, която върви преди или след името на компанията и утвърждава марката. Когато стане дума за него, хората имат разнообразни асоциации.

Някои се сещат за слогана на обичаните им марки. Други - за този на световноизвестна компания, който са срещали на разнообразни места десетки пъти. Дори в първия миг да не се сещат за девиз, на огромна част от хората по света евентуално надали им звучат непознато някои от следните изречения:

Just Do It. - Nike

Das Auto. – Volkswagen

Vorsprung durch Technik. – Audi

Think different. – Apple

I`m loving It. - McDonalds

This Buds for You. - Budweiser

We Bring Good Things to Light. - General Electric

Zoom! Zoom! - Mazda

Make.Believe. - Sony

The Power to Surprise. - KIA

Кои са наложителните съставни елементи на " лепкавия "  лозунг, който се помни бързо и е задоволително банален и логичен, с цел да бъде популярен? Сайтът The Balance даде следните практични препоръки:

1. Направете думите лесни за запомняне . Фразата би трябвало да е интелигентна и да звучи по този начин, че на хората да им се прииска да я повтарят в и да я споделят на приятелите си.

2. Елементът с основните изгоди . Лозунгът би трябвало да е обвързван с директна изгода за хората от продукта или услугата на компанията.

3. Разграничете марката . Подчертайте особеното и истинското в продукта й, в случай че той се отличава очевидно от този на фирмите в същия отрасъл.

4. Утвърдете марката.  Лозунгът би трябвало да се помни дружно с името на марката, като че ли то го продължава напълно естествено. Иначе какъв е смисълът от него?

5. Създайте съзвучие . Измислете думи с темп или с рима. (Такъв образец e европейският слоган " Today Tomorrow Toyota ", който апропо е друг от този на компанията в Северна Америка - " Toyota - Moving Forward ".)

6. Създайте положително чувство . Измислете девиз, който предизвика асоциации с нещо позитивно, което кара хората да се усмихват. Неслучайно някои от най-успешните лозунги в света приказват за къса отмора в работния ден, обичана храна, колата, към която всеки е завързан – все неща, които провокират положителни асоциации.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР