Реклами за турски клиники за козметична хирургия, показани в Обединеното кралство, са забранени поради „безотговорност“

...
Изображение: Рекламата на ClinicHaus Health беше забранена Докато реклама за
Коментари Харесай

Изображение: Рекламата на ClinicHaus Health беше забранена

Докато реклама за клиника Erdem гласи: „Не позволявайте на носа ви да засенчи лицето ви. Вземете вид, за който мечтаете с лечение за операция на носа.

„Изберете да бъдете по-голямата красота, която можете да бъдете.“

Също така предлага до 30% отстъпки за комбинирани операции.Изображение: Рекламата за Erdem Clinic

Третата реклама за AsproMED гласи: „Готови ли сте да разгърнете вътрешната си красота, скъпи приятелю? Не търсете повече от AsproMED, вашият доверен партньор в сферата на медицинския туризъм!

„Позволете ни да ви насочим към пътя на сияещата трансформация!“

Включва изображение на слаб жена, която държи балон и сочи стомаха си - с по-малка илюстрация на стомашен балон в стомаха.

Надпис отдолу гласеше: „4, 5 звезден хотел + пътуване до Истанбул + професионален екип.“< /p>Изображение: Рекламите бяха счетени за безотговорни

Клиниките AsproMed и Erdem не отговориха на разследванията на ASA, докато ClinicHaus Health заяви, че има правно удостоверение от турското правителство.

Като част от медицинска туристическа индустрия, тя предлага летни оферти от време на време, добави клиниката.

По-рано този месец следовател каза, че възнамерява да пише на правителството поради опасения, че хората не са наясно с рисковете, след Британка почина след процедура за „бразилско повдигане на дупето“ в Турция миналата година.

„Притеснен съм, че пациентите не са запознати с рисковете или смъртността, свързани с такава операция“, каза съдебният лекар.

„Имам опасения, че ще има бъдещи смъртни случаи и съм на мнение, че бъдещи смъртни случаи могат да бъдат предотвратени чрез по-добра информация.“

Прочетете повече:

Две трети от козметичните инжекции „не се извършват от лекари“

Говорител на ASA каза, че макар много посетители да са доволни от резултата от козметичната хирургия в чужбина, все още има „присъщи рискове“.

„Ето защо е толкова важно рекламите за тези услуги да не са подвеждащи или безотговорни и защо това е област с висок приоритет за ASA“, каза той.

“ Рекламодателите, насочени към хора в Обединеното кралство, трябва да се уверят, че спазват кода, дори ако услугата не е базирана тук.

„Те не трябва да омаловажават решението за козметична хирургия или да поставят хората под натиск да приемат ограничени във времето оферти.

„Те също трябва да изяснят необходимостта от предварителна консултация, включително къде ще се проведе.“

Той добави, че групата е наблюдение на ситуацията и подготовка на "по-нататъшни регулаторни действия".

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР