Рекламата в социалните мрежи трябва да извърви дълъг път преди

...
Рекламата в социалните мрежи трябва да извърви дълъг път преди
Коментари Харесай

Рекламата в социалните мрежи и пандемията

Рекламата в обществените мрежи би трябвало да извърви дълъг път преди да излезе от рецесията, породена от пандемията с Covid-19. Ниските цени на рекламите ще продължат през второто тримесечие на годината и по-късно, а бавното икономическо възобновяване ще изпита способността на маркетолозите да ръководят пъргаво рекламните бюджети, известията и таргетирането на рекламите, оповестява emarketer.

Как се отрази пандемията на рекламата в обществените мрежи през последната половина на март?

Много маркетолози редуцираха разноските за реклама, макар че се следи растеж при потреблението в обществените мрежи. Това се дължи на обстоятелството, че повече хора останаха у дома, поради подхванатите ограничения за обществено ограничение.

Във Фейсбук, цените на рекламите за CPM (cost per mile или цена за 1 виждане на дадена реклама) спаднаха с 50% през март. Snapchat регистрира по-силни от предстоящите доходи през първото тримесечие, само че от компанията споделиха, че растежът през март е по-нисък от темпа през януари и февруари.

Защо някои маркетолози продължиха да популяризират, до момента в който рецесията се задълбочава?

Въпреки рецесията, по-ниските цени на рекламите привлякоха някои компании. Става въпрос за тези, чиято активност е ориентирана към произвеждане на артикули и услуги, които сега се търсят повече. Така компании, занимаващи се с технологии, телекомуникации и потребителски артикули не редуцираха своите бюджети за реклама, с цел да доближат до хората, чиито ежедневни действия се изместиха, откакто започнаха да прекарват повече време вкъщи.

Какво ще се случи със CPM през второто тримесечие и по-късно?

CPM (cost per mile) e един от методите за премерване на една реклама, според от това каква е била задачата ѝ. В случая на CPM, задачата е рекламата да се види от допустимо най-вече хора. Други типове за премерване на реклама са CPC (cost per click или цена за едно кликване на рекламата), който цели повече трафик към уеб страницата на компанията и CPA (cost per acquisition или цена на една интеракция с рекламата), чиято цел е даден артикул да се добави към кошницата да вземем за пример или да се купи.

CPM рекламите ще останат мощно наранени през второто тримесечие на годината, а евентуално и по-късно, според от темповете на икономическото възобновяване. Ще има забележителна неустойчивост според от отвесната промишленост, критериите за ориентиране и други фактори.

Какви са проектите за маркетинга в обществени мрежи за второто тримесечие на 2020 година и по-късно?

Спадът при рекламите в обществените мрежи ще продължи през април, до момента в който май и юни може да са малко по-добри, само че към момента надалеч от естествените равнища. Много маркетолози и ръководители на компании са оптимисти, че през остатъка от годината сегментът ще се усъвършенства, само че в този миг има огромна неустановеност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР