Рекламата на хазарта винаги се е регулирала от Закона за

...
Рекламата на хазарта винаги се е регулирала от Закона за
Коментари Харесай

Соня Момчилова: СЕМ не може да контролира и регулира рекламата на хазарт ефективно

Рекламата на хазарта постоянно се е регулирала от Закона за хазарта, а не от Закона за радиото и малкия екран. Компетентен орган да реши дали рекламата за хазарт дава отговор на условията на закона е Националната организация за приходите, преди този момент беше Комисията по хазарта. Това съобщи ръководителят на Съвета за електронни медии Соня Момчилова по време на чуване в Народното събрание по отношение на рекламни известия, свързани с хазартни игри, в радиото и малкия екран с вносител Костадин Костадинов и Климент Шопов от „ Възраждане “. 

Момчилова призна, че Съвет за електронни медии не може да управлява и контролира рекламата на
хазарт дейно и означи, че по време на Световното състезание по футбол тя е достигнала своя пик и в Съвет за електронни медии са заваляли тъжби, недоволства, прям яд. Момчилова уточни, че са били направени няколко срещи и кръгли маси, предава Българска телеграфна агенция. 

„ При нас бяха от неправителствени организации, психолози, психиатри, Държавна организация за протекция на детето “, означи тя и настоя за смяна на Закона за
хазарта. Хората считат, че всичко, което гледат по малкия екран, се дължи на неналичието на надзор и съответна регулация, а това не е по този начин, уточни Момчилова. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР