Реки пресъхват, реколтата страда, горещини обхващат Европа - това е

...
Реки пресъхват, реколтата страда, горещини обхващат Европа - това е
Коментари Харесай

Най-лошата суша от 500 години насам


Реки пресъхват, реколтата страда, горещини обгръщат Европа - това е най-лошата суша от 500 години насам. Причината е климатичната рецесия, настояват природозащитници.

Настоящата суша в Европа е, оповестяват специалисти от. Това е първична оценка на Европейската обсерватория за сушата, която следва да бъде доказана от окончателните данни в края на сезона, съобщи представител на Европейската комисия, където е основана Обсерваторията за сушата.

В отчета си откривателите откриват, че съвсем половината от континента е заплашен от суша. Освен това. Това има негативно влияние върху реколтата от летни култури. Царевицата, соята и слънчогледът са най-засегнати.
Редакцията предлага
Липса на превалявания и горещи талази

В оценката се споделя още, че тежката суша, която засегна доста райони на Европа от началото на годината, се е популяризирала и задълбочила през този месец. Това е обвързвано с трайния дефицит на превалявания, комбиниран с от май насам. Намаленият размер на съхранена вода е довел до доста утежняване на положението на енергийния бранш, както за произвеждане на електрическа енергия от водноелектрически централи, по този начин и за охладителните системи на електроцентралите.

Рискът от суши се е нараснал доста в Италия, Испания, Португалия, Франция, Германия, Нидерландия, Белгия, Люксембург, Румъния, Унгария, северна Сърбия, Украйна, Молдова, Ирландия и Англия. В районите, които бяха наранени от засушавания още напролет, изискванията са се влошили най-вече. да вземем за пример, се чака ноември месец да бъде по-топъл и по-сух от нормалното.

Реколтата е под междинните стойности

Земеделските производители в се оплакват от рандеман, който е под междинното равнище. Председателят на земеделските производители Йоахим Руквид акцентира, че има огромни районни разлики в салдото на реколтата заради неравномерното систематизиране на преваляванията. Като цяло обстановката с доставките остава " напрегната ".

За тази година се чакат към 43 млн. тона зърно, което е малко повече, в сравнение с през 2021 година Въпреки това реколтата още веднъж е под междинната за последните осем години, пресмята Асоциацията на фермерите въз основа на предварителни данни. Сухата 2018 година не е взета поради в тази статистика.

Според Руквид реколтата от ябълки наподобява добре - малко над междинните стойности. По отношение на виното асоциацията даже чака " отлична годишна продукция 2022 година ".

" Човешкият фактор "

Експертът по земеделие от екологичната организация WWF Йохан Ратке акцентира, че за следващ път неприятният баланс на реколтата е породен от . " Екстремното засушаване е разследване от и би трябвало да убеди и последните съперници на това най-накрая да създадат ефикасната отбрана на климата и околната среда неразделна част от селското стопанство. Това е единственият метод да се подсигурява дълготрайна продоволствена сигурност ".

***

Вижте и тази изложба от нашия списък: 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР