Рекетьорът Дилян Георгиев ще бъде основният свидетел срещу бившия премиер

...
Рекетьорът Дилян Георгиев ще бъде основният свидетел срещу бившия премиер
Коментари Харесай

НОВИНАТА! Ето го тайния свидетел срещу Бойко

Рекетьорът Дилян Георгиев ще бъде главният очевидец против някогашния министър председател Бойко Борисов!

След задържането на водача на ГЕРБ и отхвърли на прокуратурата да му повдигне обвиняване, Министерство на вътрешните работи не се е отказало от следствието против Борисов, като счита да извади против него като очевидец 45-годишният футболен гамен и рекетьор Дилян Георгиев, научи от свои съвършени източници.



Името на Георгиев нашумя около делото за изнудване на почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган и депутатa от придвижването Делян Пеевски за 12 млн. евро.



Дорин Йордаке е някогашен антимафиот в румънската ГДБОП

През май 2019-а Дилян Георгиев и румънецът Дорин Йордаке арестувани от Спецпрокуратурата с обвиняване, че през 2018 година са основали проведена незаконна група за осъществяване на тероризъм и изнудване.

След 8-месечен престой в ареста Йордаке внезапно се съгласява на съглашение, по което получава тъкмо 8 месеца затвор. Неговият съизвършител Дилян Георгиев пък е наказан на 6 месеца отнемане от независимост, оповестиха през януари 2020-а от Специализирания углавен съд година.

Тогава двамата бяха освободени и държавното обвиняване не предяви никакви други искания към тях.

Йордаке е някогашен чиновник на румънската работа за битка с проведената престъпност, където е отговарял за трафика на опиати, а по-късно за крадени коли. Въпреки че публично се занимава с бизнес и има сдружения в Румъния, България и Дубай, Йордаке декларира пред съда, че към момента е офицер.

Двамата с Дилян Георгиев били близки другари и българинът му помагал с уреждането на бизнес срещи и превода.



Има и трети хипотетичен член на бандата – румънският предприемач Овидиу Семенеску, свързван с концесионера на „ Софийска вода “ и разследван за корупция в родината си, който бе разгласен за търсене и по-късно задържан.

Какво тъкмо знае Дилян Георгиев за Бойко Борисов към момента не е ясно, само че сигурно Министерство на вътрешните работи няма никакво желание да спре следствието против някогашния министър председател.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР