Река Стряма наводни и част от магистрала Тракия, информират от

...
Река Стряма наводни и част от магистрала Тракия, информират от
Коментари Харесай

Стряма наводни и част от магистрала Тракия

Река Стряма наводни и част от автомагистрала " Тракия ", осведомят от Агенцията " Пътна инфраструктура ".

При 134-я километър на скоростния път в посока София има усложнения при прекосяването. Движението краткотрайно е единствено в изпреварващата лента. Високите води на реката са наводнили спешната и част от дейната ленти.

От АПИ приканват водачите да се движат с нараснало внимание.

Частично бедствено състояние оповестиха от община Калояново в селата Песнопой, Иван Вазов, Горна махала, Долна мала, Черноземен и Ръжево, заяви Българска телеграфна агенция.

Огромно количество вода слезе тази нощ от Балкана към селата, ситуирани по поречието на река Стряма, заяви кметът на общината Виктория Михайлова. Дървеният мост на село Песнопой е в негодно за прилагане положение, понтонният мост на Иван Вазово е в същото положение. 

В Горна махала реката е скъсала дига, водата е тръгнала към Долна махала. Наводнено е част от селото. От домовете си са евакуирани 15 души, половината са настанени в кметството, останалите при родственици. Към момента всички евакуирани към този момент са по домовете си, тъй като водата се е оттекла, добави Михайлова.

Големият и дребният мост на Черноземен са били залети, само че водата се оттича, към този момент са постоянни и може да минава по тях. Наводнени са аграрни земи, стадионът и две компании, които са ситуирани по поречието на река Стряма. Срутени са два стълба на ЕВН, поради което източната част на селото е без електричество. В цялостен Черноземен няма вода, тъй като помпената станция не работи поради прекъснатото ел. зареждане. 

Вода няма и в Долна махала, и в Горна махала. Очаква се екипите на двете сдружения - ЕВН и ВиК да стартират възобновяване на вредите. Към момента се чака водата да се оттече, с цел да да може общинска комисия да опише нанесените от водата вреди, сподели още кметът на Калояново.

Материалните вреди след наводнението са огромни, чакам страната да помогне с каквото може, сподели пред публицисти в село Каравелово президентът Румен Радев, откакто посети наводнените обитаеми места в региона на Карлово.

Най-важно е да продължат огледи, с цел да се уверим, че няма хора в риск. Трябва да се мисли в вероятност за спешно спасителни-отряди, сподели президентът Радев. Според президентът такива структури би трябвало да има във всеки регионален град. Той уточни като образец отрядът в София, който от началото на бедственото състояние оказва помощ на популацията в района. Изключително квалифициран персонален състав и с помощта на тях тук нямаме жертви, сподели Радев.  По думите му армията работи прелестно, Пожарна сигурност - самоотвержено, само че това не е тяхната съществена активност.

Много е значимо да има засилена защита, тъй че да не се позволен обири от домовете, изоставени от хората, и това ще бъде обезпечено, сподели Радев. Той добави, че всички министри са в връзка и чака допустимо най-бързо, когато се опишат вредите, междуведомствената комисия да се събере и да направи всичко допустимо тези вреди да бъдат покрити.

Ще има изключително съвещание на Комисията по бедствия и повреди незабавно щом постъпят нужните документи, сподели служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. По думите му министърът на земеделието е разпоредил инспекция на сечта, която е осъществявана наоколо, с цел да се откри има ли отношение към бедствието. Ще се извършат цялостни инспекции, в това число и ремонта на моста сред селата Каравелово и Богдан, сподели Демерджиев.

Между село Богдан и Московец е подложен краткотраен мост и към този момент има връзка с най-пострадалото село по суша. В момента има компания, която предлага по-ефективно оборудване, уточни началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов. 

Засегнати в друга степен от наводнението са 8 селища в община Карлово - Розино, Слатина, Столетово, Христо Даново, Богдан, Каравелово, Дъбене и Войнягово, разяснява кметът Емил Кабаиванов. Има над 200 наводнени къщи, които ще се разказват. В момента няма хора без храна, заслон или здравна помощ. 

Четиридесет души са изведени от село Трилистник, община Марица, което също е наводнено от придошлите води на река Стряма, заяви основен комисар Николай Николов, шеф на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ". По думите му водите са с много високо равнище, земеделският министър е изпратил тежка техника, с цел да се създадат нови отвори на дигата, тъй че водата да се оттече. Три екипа на пожарната са там и са подготвени да реагират когато водата оттече, добави той. Като цяло ситуацията в страната е спокойна като се изключи община Карлово и село Трилистник, сподели още Николов.

Коментари10 коментара
Моля, или се, с цел да участвате в диалога!
 Заглавие
Песента The Gambler е написана от Дон Шлитц през 1976 година И след това е записвана от разнообразни реализатори, в това число Джони Кеш. Кени Роджърс обаче е този, който съумява да направи песента сполучлива и разпознаваема.
20 5 Още КОментари Най-новоПрочети ощеЦентър з
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР