Река Струма в участъка между Благоевград и Симитли повишава нивото

...
Река Струма в участъка между Благоевград и Симитли повишава нивото
Коментари Харесай

Повиши се нивото на р. Струма

Река Струма в сектора сред Благоевград и Симитли покачва равнището си в резултат на дъждовете през последните дни, само че към момента е под сериозното равнище, съобщи БГНЕС.
Увеличават размера си и притоците на Струма в региона: Рилска, Бистрица, Градевска, Сушичка. Нивото на реката се следи, набелязани са ограничения за попречване на разливи.
Залята е отбивката от Е-79 за благоевградското село Долно Церово под жп моста. Там е направена пясъчна дига, която към момента не е залята. Преминаващите от там леки коли газят до равнището на бронята.
Реката се е разляла и при комплекс „ Монца”, само че е с метър денивелация под построената стена от притежателя на една от вилите.
Реката се е разляла оптимално на завоя си след гр. Симитли, по-рано тази година в придошлата река се срути подкопана и изоставена от години къща в региона на квартал „ Орловец” на с. Черниче.
Вчера с писмо от Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ предизвестиха общините в Благоевградска област за предстоящи рискови феномени на територията на региона поради преваляванията. Те бяха призовани да основат организация за въвеждане /при необходимост/ на регионалния и общинските проекти за деяние при бедствия в частите им „ Действие при наводнения “.
При постъпване на информация за повишение равнището на водите във водните басейни над сериозните стойности, при пораждане на изключителни обстановки, създаващи непосредствена опасност за популацията, инфраструктура и околната среда, да се осведоми регионалният център на пожарната.
Във връзка със същото писмо общините би трябвало да приведат в подготвеност техниката/багери, булдозери, камиони и др./ за осъществяване на неотложни спешно – възстановителни работи и създаване на насипи, както и да се приготвят чували и да се уточнят местата за тяхното напълване с пясък.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР