Река Средецка е заляла участък по пътя Бургас - Средец.

...
Река Средецка е заляла участък по пътя Бургас - Средец.
Коментари Харесай

Река Средецка е заляла пътен участък на пътя Бургас-Средец

Река Средецка е заляла сектор по пътя Бургас - Средец. Това оповестиха от Басейновата дирекция " Черноморски район " /БДЧР/. Проверката е била осъществена по сигнал на кмета на средецкото село Дебелт Иванка Ангелова.

Установено е, че има залят сектор от отводнителна система " Новоселци " сред реката и пътния сектор, обясниха от БДЧР. Насипана е дига от локалното население, която за защищава пътя и къщите към него. Кметът на Дебелт сподели, че локални поданици са били в подготвеност нощес за евакуация поради високото равнище на реката. Проблемът в селото е от години. При проливни дъждове и снеготопене водата стига до къщите, сподели Ангелова.

От БДЧР оповестиха, че по отношение на метеорологичната конюнктура, продължава денонощното дежурство на специалистите от дирекцията. От там осведомиха, че при осъществен обход и инспекция преди седмица на реката са установени четири нарушавания на защитната й насипна дига. Установено е, че за възобновяване на нарушаванията, сдружението " Напоителни системи " -Бургас е упълномощило социална поръчка.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР