Река Марица, наричана Еврос в Гърция и Мерич в Турция,

...
Река Марица, наричана Еврос в Гърция и Мерич в Турция,
Коментари Харесай

Гърция: Външната граница на ЕС става все по-непреодолима, нагласите също

Река Марица, наричана Еврос в Гърция и Мерич в Турция, минава през една от най-отдалечените елементи на Европа. Освен това тя се трансформира в една от най-милитаризираните, защото Гърция и целият Европейски съюз работят по способи да попречат на мигрантите да влязат в страната от Турция.

През 2023 година Гърция възнамерява да утрои дължината на стоманената гранична стена. Високата пет метра (16 фута) структура, направена от здрави стоманени колони, има фундаментни опори с дълбочина до 10 метра и е покрита с бодлива тел и железна преграда срещу сцепление.

В следените от армията зони от гръцката страна на границата Европейски Съюз финансира и тества усъвършенствана мрежа за наблюдаване, която употребява програмен продукт за машинно образование и набор от закрепени и мобилни камери и датчици за разкриване на мигранти, опитващи се да преминат границата.

Критиците на ограниченията настояват, че Гърция стяга властническите политики против мигрантите и търсещите леговище, действайки в сянка в граничните региони, които са под боен надзор и където външни цивилни наблюдаващи нямат достъп.

Полицията и жителите на границата споделят, че са щастливи, че стената работи.

„ Невъзможно е да се проникне “, споделя капитан Цолакидис, който управлява патрулите по южната част на границата. „ Построен е в региони по поречието на река Еврос, където прекосяванията са най-чести. А потенциалът за въздържане е 100% “.

В следпандемичния прилив на интензивност повече от 250 000 мигранти са били предотвратени тази година на сухопътната граница сред Гърция и Турция до края на ноември, съгласно гръцките управляващи. През същия интервал повече от 5000 души бяха арестувани, откакто прекосиха реката.

Граничните чиновници, които употребяват кучета за наблюдаване, високоговорители и мощни прожектори при патрули, споделят, че голям брой произшествия, включващи до 1000 мигранти, не са необикновени за един ден през лятото и началото на есента, когато равнищата на водата по река Еврос доближат годишно дъно.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР