Река Марица и тепетата – символите на Пловдив, които са

...
Река Марица и тепетата – символите на Пловдив, които са
Коментари Харесай

От хората за хората – пловдивски доброволци „закърпиха” един от символите на града

Река Марица и тепетата – знаците на Пловдив, които са изобразени на герба на хилядолетния град. Това са местата, които  всеки пловдивчани се гордее, само че от години те са забравени от властимащите в  Пловдив.  Младежкият рид е най-голямата предпазена зона в Пловдив, а там  ежечасно може да се видят десетки пловдивчани, които отмарят и прекарват свободното си време. За страдание, гледката на главната алея е от нещата, с които пловдивчани не могат да се гордеят.  Още по-лошо когато там се види майка с количка или човек в наравностойно състояние, за който е същинско предизвикателство да премине около нея.
Прочетете още
Така се намесват доброволците от „ Браво, Пловдив ”. През последните месеци те направиха редица начинания, с които облагородиха междублокови пространства и спортни площадки денем, а през нощта пълниха дупки по пътищата, зеещи от години.

Последната им самодейност, която е една от най-мащабните дотук, бе точно на Младежкия рид, където огромните  кратери минимум неподхождат на това място.  В организацията се включват над 40 доброволци, които за по-малко от два часа съумяват да създадат нещо, което Община Пловдив не е сторила от десетилетие. Веселин Костов, който е измежду учредителите на „ Браво, Пловдив ” описа за TrafficNews за самодейността.

„ Пловдив има същинско благосъстояние в лицето на хълмовете, само че за жалост, виждаме, че то не се поддържа, с цел да е изгода на хората. По тази алея всеки ден минават десетки родители с колички, които да заведат децата си до една от огромните атракции – „ Детската железница ”.  Пътят до там обаче е извънредно тежък поради големите дупки и неравности. Поради и това се захванахме ”, изясни Костов.  Те купуват над два тона асфалт, а притежател на строителна компания дава безплатно камион и валяк за самодейността, когато схваща за нея. За по-малко от два часа дупките са затворени.

„ Ние нямаме ресурса да оправим всички дупки и неравности. Алеята има потребност от изцяло асфалтиране, само че успяхме да създадем по този начин, че от единия до други завършек на алеята да има чист път за майки с колички и трудноподвижни хора. По този метод те няма да се чудят по какъв начин да прекарат децата си през тази алея ”, изясни Костов.

В апела на „ Браво, Пловдив ” за акцията на Младежкия рид се включват и зам.-кметът на регион „ Източен ” Ерол Садъков, както и общинският консултант доктор Ангел Молев.

Синът на легендата на Локомотив Пловдив описа, че е следял самодейностите на „ Браво, Пловдив ” и с наслада се включва в тях.

„ Чудесно е да виждам младежи, които милеят за града си, като със лични старания трансформират облика  му. Община Пловдив в доста връзки е дебитор на пловдивчани, а  смятам, че в случай че има повече такива акции, то с общи старания, Пловдив ще бъде още по-прекрасен град ”, съобщи Ерол Садъков.

Общинският консултант Ангел Молев също поздрави „ Браво, Пловдив ” за активността им.

„ Аз също се включих, тъй като сходно отношение и демонстрация на гражданско публично все по-рядко се вижда. Свикнали сме да виждаме гражданските сдружения, които  всекидневно показват своето мнение посредством митинги, в тази ситуация имаме нещо напълно друго. Виждаме пловдивчани, които работят за пловдивчани. Смятам, че и с подобен вид прояви Община Пловдив също ще се засилва, защото минимум би трябвало да се засрами в какво положение е оставила Младежкия рид и чака различен да й свърши работата ”, съобщи доктор Ангел Молев.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР