Река Бистрица при село Гърляно се е прибрала в коритото

...
Река Бистрица при село Гърляно се е прибрала в коритото
Коментари Харесай

Бедственото положение в Смолян остава, екипи извършват обходи

Река Бистрица при село Гърляно се е прибрала в коритото си, само че оповестеното отчасти бедствено състояние остава, съобщи Ивайло Чалъков, специалист „ Отбранителна и мобилизационна подготовка " към община Кюстендил, пред " Фокус ".

Дежурството на екипите тази нощ е минало умерено. „ Реката се прибра в коритото си, понижи се равнището, водата към този момент се оттече. Няма заплаха за популацията ", сподели Чалъков. Всички проблематични сектори са укрепени, а кметът на село Гърляно, екипи на „ Пътна полиция " и на общината ще правят обходи.

Създадената организация в Смолян е на равнище, заключи шефът на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията (ПБЗН) гл. комисар Николай Николов пред Българска национална телевизия. Директорът на ПБЗН разяснява, че в Смолян ситуацията е била напрегната поради внезапното повишаване на равнищата на реките Черна и Арда. „ Там всяка година има сходни обстановки, заради което хората бяха авансово готови ".

Той изясни какви могат да бъдат превантивните ограничения. „ Не можеш да строиш занапред дига. Освен организационни ограничения, може на сериозните сектори да съсредоточим повече хора и да доставим инертни материали, с цел да може при внезапно покачване на равнището, да изградим краткотрайна дига. Такава не е изграждана на Смолян ", добави гл. комисар Николай Николов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР