Режисьорката Розие Хасанова гостува в предаването Радиоприемница, за да разкаже

...
Режисьорката Розие Хасанова гостува в предаването Радиоприемница, за да разкаже
Коментари Харесай

Розие Хасанова: Работя с хора, на които вярвам, че ще дадат всичко от себе си

Режисьорката Розие Хасанова гостува в предаването " Радиоприемница ", с цел да опише повече за основаването на кино лентата " Радиограмофон ", който преглежда история от 1971 година на едно семейство мюсюлмани от Родопите. В известна степен във кино лентата има и част от живота на самата Розие, която е израснала в Родопите с родопските песни на дядо си, само че и с любовта към рока, наследена от татко й. Лентата е осъществена с малко средство, само че с доста обич и пристрастеност, посочи режисьорката.

Любопитен факт от историята на кино лентата е, че първоначално той е умислен и стартира неговата реализация като късометражен филм, а по-късно самата Розие преценя, че той би трябвало да бъде развъртян в пълнометражен. Доста време лишава развиването на сюжета, а към пет години са нужни за кандидатстването за финансиране на лентата. 

Розие Хасанова живее в Лондон от 20 години, само че работи и в Англия, и в България. Преди това тя играе в театрална натрупа в Казанлък, откъдето се ражда любовта й и към писането. След като отпътува за Англия, с цел да учи, тя търси способи да осъществя креативните си хрумвания, а получава и доста препоръки да се насочи към режисурата като едно по-широко изкуство. Така тя навлиза в света на киното и стартира да черпи ентусиазъм от най-различни кинотворби, измежду които и редица български.

Обичам да комбинирам нещата и да работя с хора, които познавам и им имам вяра, че ще дадат всичко от себе си, показа Розие Хасанова пред Радио София.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР