Режисьорите Беноа Жако и Жак Доайон, които от няколко месеца

...
Режисьорите Беноа Жако и Жак Доайон, които от няколко месеца
Коментари Харесай

Арестуваха двама френски режисьори за сексуален тормоз

Режисьорите Беноа Жако и Жак Доайон, които от няколко месеца са упреквани от актрисата Жудит Годреш и други дами в полово принуждение, бяха арестувани от полицията в Париж, заяви Агенция Франс Прес.

Двамата мъже оспорват обвиняванията. В понеделник сутринта те са пристигнали в Регионалната дирекция на правосъдната полиция в Париж, съпроводени от юристите си.

Беноа Жако " най-сетне ще може да се изкаже пред съда ", сподели юристът му Жулия Минковски, която осъди полицейското задържане, тъй като " би трябвало да се вземе решение за свободно чуване ". " Съжалявам за всички тези дисфункции в правосъдната система, които бяха изострени от несъразмерното медийно отразяване, довело до неприемливи отклонения ", добави тя.

За Мари Дозе, юрист на Жак Доайон, " нито един от правните критерии не може да оправдае тази мярка на полицейско задържане, 36 години след събитията, разказани от Жудит Годреш ". 

Според осведомени източници двамата може да са арестувани за очна ставка с обвинителките, измежду които е Годреш. 

В началото на февруари Годреш провокира нова стихия във френското придвижване #MeToo, като подаде тъжба против Беноа Жако за обезчестяване и против Жак Доайон за полова експанзия. 

Беноа Жако и Жудит Годреш имат връзка от пролетта на 1986 година Те живеят дружно,  докато се разделят през 1992 година За актрисата това е била връзка на " владичество " и " извращение ".

Две други актриси са подали тъжби против Беноа Жако. Жулия Рой, която е с 42 години по-млада от него и се е снимала в четири негови кино лентата сред 2016 и 2021 година, е подала тъжба за полова експанзия в " подтекст на принуждение и морални  ограничения, траяли няколко години ", съгласно източник, непосредствен до случая. Актрисата Изилд льо Беско подаде тъжба в края на май за обезчестяване на  непълнолетна над 15-годишна възраст и обезчестяване от интервала 1998-2007 година

Жудит Годриш упреква Доайон, че я е " опипвал " по време на непланирана полова сцена на снимачната площадка на филм през 1989 година, когато тя е била на 15 години и е имала връзка с Беноа Жако. Изилд льо Беско също споделя, че е трябвало да търпи ухажванията на Жак Доайон по време на работни сесии, до момента в който актрисата Ана Муглалис упреква режисьора, че я е целунал принудително в дома му през 2011 година

Тази нова вълна от обвинявания във френското придвижване #MeToo разбуни френското кино при започване на 2024 година и засенчи церемонията на премиите " Сезар " и филмовия фестивал в Кан. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР