Режисьорът Васил Василев спечели състезанието за шеф на Народния театър,

...
Режисьорът Васил Василев спечели състезанието за шеф на Народния театър,
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Режисьорът Васил Василев е новият директор на Народния

Режисьорът Васил Василев завоюва надпреварата за началник на Народния спектакъл, научи Lupa.bg. Ученикът на Стефан Данаилов от години насам се изкачва по най-високите стъпала в кариерата. Той управлява и театрите в Ловеч и Плевен, а в последното служебно държавно ръководство се изявяваше като основен съветник по проблемите на театралните изкуства на проф. Велислав Минеков.

Режисьорът и сегашен шеф на Драматично-кукления спектакъл " Иван Радоев " в Плевен беше и общински консултант от Българска социалистическа партия в Ловеч, а по времето на министър Петър Стоянович - зам.-министър на културата.

Васил Василев победи в надпреварата досегашния шеф на академичната натрупа Мариус Донкин, режисьора Бойко Богданов и артиста и учител в НАТФИЗ Сава Драгунчев.

Василев напоследък натрупа червени точки като единствения шеф в арт гилдията, който съумя да върне Александър Морфов в България. Прочутият режисьор в този момент слага " Антигона " в Плевен, където Василев ще ръководи артистите до формалното му предопределение в Народния театър.

През последните години Драматично-кукленият спектакъл в Плевен се утвърди със мощен репертоар, както и с самодейността си " Пътуващ фен ", която притегли аудитория от цяла България. В Плевен се играе и нашумелият театър на Явор Гърдев " Опашката ". В основната роля е Владимир Карамазов, който преди дни завоюва " Икар " за водеща мъжка роля.

Официално към момента няма известие от Министерство на културата. Възможно е решението да се забави, като също по този начин е и допустимо някой от претендентите да оспори резултатите от състезанието.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР