Режисьорът Теодор Ушев е отказал да получи награда от Московския

...
Режисьорът Теодор Ушев е отказал да получи награда от Московския
Коментари Харесай

„Убийци на жени, деца и старци“: Тео Ушев се отказа от награда на Московския кинофестивал

Режисьорът Теодор Ушев е отказал да получи премия от Московския кинофестивал, оповестява " Площад Славейков ".Филмът му " Ф1.618 " е спечелил Специалната премия на журито на интернационалния фестивал, оповестиха уредниците.

Режисьорът е бил известен авансово за наградата, само че е отказал да пътува за Москва. Той е подготвил тирада, която ще изпрати на уредниците, с цел да бъде прожектирана по време на връчването на премиите, което ще стане довечера.

В посланието си той декларира, че не може да одобри премия " в град, откъдето се издават заповеди за убийства на дами и старци, на ваши и мои братя ".

Ушев описа пред " Площад Славейков ", че представител на Московския кинофестивал се е свързал с българина, с цел да му заяви за премията. След това той е изискал позволение наградата да бъде даден на Виктор Бойчев, който е шеф на Българския културен институт в Москва. Бойчев обаче е отказал, без да уточни причина. По думите на режисьора той се е страхувал и по тази причина не е желал да вземе премията.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР