Режисьорът Теди Москов отново има желание да работи с актьорите

...
Режисьорът Теди Москов отново има желание да работи с актьорите
Коментари Харесай

Теди Москов иска да постави пиеса на Жан Жироду

Режисьорът Теди Москов още веднъж има предпочитание да работи с актьорите от Държавния куклен спектакъл -Варна, след пиесата „Пурпурният остров, която направиха взаимно наскоро.

„Разговорите за това занапред предстоят. Очертава се да създадем нещо ново. Отново става дума за туземци, само че в този момент ще бъде една гениална пиеса на Жан Жироду, която се споделя „Допълнение към пътешествието на Кук“ и в нея няма нищо смешно“. Това сподели Москов на среща с управлението и възпитаниците на ЦПЛР – Общински детски комплекс, Варна, оповестиха от пресцентъра му.
 Режисьорът се снима с младите гении от Общински детски комплекс Варна  Директорът на ОДК Монка Николова подари на Теди Москов възпоминателната книга, издадена за 25-годишнината на комплекса.Снимките са на децата от школа
Известният режисьор одобри поканата да се види и беседва с децата от театралните школи „Вълшебната завеса“, „Палечко“ и „Златното ключе“, както и с младите кинематографисти от школа „Братя Люмиер“. Верен на стила си, Теди Москов отхвърли да дава препоръки на учениците. „Всякакви директиви, като тези на Станиславски, звучат глуповато. За вас е просто добре да откриете път към това, което желаете. Но това не е задоволително, а би трябвало и да го мечтаете, тъй като другояче не се получава“, сподели той на младите гении.

Пред тях призна, че като дребен е мечтал да стане по-добър скиор от Ингемар Стенмарк, след това джазов пианист като Оскар Питърсън. „А след това да върша усещане на девойките, защото бях по-нисичък и те не ми обръщаха внимание“, сподели с усмивка Теди. Той не скри, че от време на време се кара на актьорите. „Викам, тъй като елементарно се запалвам, само че обичам да се карам на хора, на които държа. Понякога се употребяват и мръсни думи, само че Ярослав Хашек твърди, че няма мръсни думи, а има мръсни хора, които могат да те обидят и с комплимент“, сподели още Москов.

Двамата със Сия Папазова, началник на „Златното ключе“, разговаряха и за творбите на Чехов и Достоевски. За край Теди Москов получи възпоменателна книга за 25-та годишнина на Общински детски комплекс от шефа Монка Николова, както и книгата „Между театъра и киното“, която съдържа разбори на Елица Матеева, началник на школа „Братя Люмиер“. Деца от школа „Художествена фотография“ направиха репортажни фотоси от срещата, която е по план „Вдъхновяващи срещи“.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР