Режисьорът на „Трейнспотинг Дани Бойл ще направи шестсериен телевизионен сериал

...
Режисьорът на „Трейнспотинг Дани Бойл ще направи шестсериен телевизионен сериал
Коментари Харесай

Дани Бойл прави сериал за Sex Pistols

Режисьорът на „ Трейнспотинг " Дани Бойл ще направи шестсериен ефирен сериал за пънк иконите от 70-те Sex Pistols, заяви Би Би Си.

Базиран на записките на китариста Стив Джоунс, в него ще взе участие Ансън Бун като Джон Лидън и Луис Партридж (Енола Холмс) като Сид Вишъс.

Звездата от „ Игра на тронове " Мейси Уилямс също ще играе Памела Рук, известна още като Джордан, която беше един от хората, на които се приписваше основаването на пънк образа.

Снимките би трябвало да стартират през март за американската телевизионна мрежа FX.

The Sex Pistols наелектризираха английската музика и според от това на кого вярвате, заплашиха самата тъкан на обществото в края на 70-те години.

Може да са оживели единствено две години, само че техните гневни, нихилистични сингли и осъществявания с принуждение трансформират визията за това какво може да бъде рокендролът.

Първоначално основани през 1972 година от Джоунс и барабаниста Пол Кук, те стават това, което са, с прибавянето на Джон Лидън - прочут още като Джони Ротън - чиито абразивни вокали и антиелитарни текстове дефинират групата и значително английското пънк придвижване.

Те издадоха единствено един албум, само че чистата звукова мощ на песни като Anarchy In The UK, God Save The Queen и Pretty Vacant станаха знаци на английските обществени и политически разтърсвания, когато младежката безработица скочи и младежите бяха изключително наранени.

Сериалът е основан на записките на Стив Джоунс „ Lonely Boy: Tales From A Sex Pistol ", които не са фокусирани единствено върху времето му с групата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР