Режисьорът на Народния театър Александър Морфов коментира пред БНТ новината,

...
Режисьорът на Народния театър Александър Морфов коментира пред БНТ новината,
Коментари Харесай

Първи коментар на уволнения дисциплинарно Александър Морфов

Режисьорът на Народния спектакъл Александър Морфов разяснява пред Българска национална телевизия новината, че е уволнен. Той е получил заповед малко след 15.00 часа през днешния ден, в която му е обявено, че е освободен.

Какви претекстове пишеше в заповедта за уволнението Ви?

Всякакви - неуместни, странни, идиотски, глупави, административни. Всичко това, което за 2 месеца и половина се случи сред нас, като несъмнено, в основата е накърненото достолепие на шефа Василев, който е просто болен човек.

Какво от написаното там Ви възмути най-вече?

Нищо не е ме е възмущавало. Всичко от написаното там е изфабрикувано от дълго време от неговите помощници от Движение за права и свободи и от ГЕРБ. Основната концепция беше да ме унищожат и да ме махнат от театъра. Не допусках, че тези хора толкоз доста ги е боязън от мен, с цел да вкарат целия политически уред против мен и ги е боязън от истината, която аз не се опасявам да изрека, а истината е, че нашата блага татковина е изнасилена от еничарите и копоите на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия.

В тази обстановка по какъв начин се чувствате - по-скоро като човек, който е постигнал задачата си или като човек, който се пробват да унищожат?

И двете. Те се пробват да ме унищожат, само че въпреки това се чува това, което желая да кажа. И изобщо не ме интересува какво ще бъде по-нататък.

Ще обжалвате ли тази заповед?

Аз не съм човек с административни, процесуални и всевъзможни такива хрумвания. Не ме интересува! Действам импулсивно, по този начин както душата ми го желае. А аз желая едно само нещо - истината да излезе нескрито.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР