Режисьорът Aлексaндър Морфов публично признa, че той е нaдрaскaл врaтaтa

...
Режисьорът Aлексaндър Морфов публично признa, че той е нaдрaскaл врaтaтa
Коментари Харесай

Lupa.bg позна: Морфов призна официално: Аз изкъртих тaбелкaтa с името нa пиара на Народния театър

Режисьорът Aлексaндър Морфов обществено признa, че той е нaдрaскaл врaтaтa и е изкъртил тaбелкaтa с името нa пиара на Народния спектакъл и досегашен медиен консултант на Движение за права и свободи Велислaвa Кръстевa. В писмо, публикувано от той декларира, че не се е крил и ще си понесе последствиятa. Още преди седмица заяви, че именитият режисьор бунтовник е признал, че след съботните представления на " Хъшове ", е надраскал вратата на Кръстева.

Сега публично Морфов обяснявa и зaщо го е нaпрaвил: зарaди „ откровенатa политическа агитация “ от стрaнa нa Велислава Кръстевa в изборния ден зa пaрлaмент нa 2 октомври, когaто тя придружи почетнияя водач на Движение за права и свободи Aхмед Догaн до изборната секция.

Режисьорът изрaзил възмущението си пред директорa на теaтърa Вaсил Вaсилев, само че опитите му до обсъдят темaтa били игнорирaни.

Ето и текста на отвореното писмо, публикван без редакторска интервенция:

Отворено писмо от Александър Морфов
до всички, които се интересуват

Уважаеми другари, сътрудници, публицисти, жълти драскачи, лъжци и политици, желая да внеса малко информация за случилото се в Народен спектакъл „ Иван Вазов “ на 29.10.2022 година

В Народния спектакъл се води следствие против незнаен причинител за надраскана врата и изкъртена табелка! Аз съм прочут причинител и не съм се крил. Каква е повода?

Много апелирам да изгледате видеоматериала по-долу от 2.10. 2022 година:

Както излиза наяве, тази жена, която следва Почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, е Велислава Кръстева – зам.-директор!!! и пиaр на Народен спектакъл „ Иван Вазов “. В качеството си на такава тя съставлява не себе си, а Институцията Народен спектакъл, респективно мен, артистите и всички чиновници на Народния спектакъл. Това, което тя показва, е откровена политическа агитация!

След като изгледах това видео, неотложно уведомих шефа на Народния спектакъл господин Васил Василев и споделих възмущението си, само че той пренебрегва всички мои опити да обсъдим случилото се. Стана ясно, че той настойчиво заобикаля да предприеме каквото и да било против някогашната си колежка от времето на кабинета „ Орешарски “.

Не се научих да мълча през всичките години и не се опасявам. Аз съм свободен, тъй като не завися от никого! Три пъти съм си подавал оставката и съм напускал театъра заради противоречие с ръководството му! Моите убеждения са в моите постановки! Не съм склонен с политически назначения на лица, които считат, че са недосегаеми и всичко им е разрешено!

Изразих своето възмущение по мой си метод, за което съм подготвен да си понеса следствията.

И най-после: никой няма право да ме упреква в етническа непоносимост! В моите постановки са взели участие българи, македонци, албанци, турци, роми, иранци, сърби, французи, украинци, руснаци, евреи, румънци, шведи, американци, китайци, латвийци… и още други!

АЗ НЯМАМ ЕТНИЧЕСКА НЕТЪРПИМОСТ, АЗ ИМАМ НЕИСТОВА НЕТЪРПИМОСТ КЪМ ХОРА БЕЗ МОРАЛ!!!

„ Народният спектакъл „ Иван Вазов “ е самостоятелен културен институт, чиято висока задача е развиването на театралното изкуство. Като институция с повече от един век история, Народният спектакъл постоянно е бил нравствен и културен център с национално и интернационално значение и е потвърдил, че съществуването му е изцяло без значение от политическите промени, партии и персони. “

Становище на Народен спектакъл „ Иван Вазов “ от 28.02.2017 година

На фотографията горе: Александър Морфов
по време на митингите против кабинета " Орешарски "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР