Режисирани и без реална конкуренция“ – така западни издания коментират

...
Режисирани и без реална конкуренция“ – така западни издания коментират
Коментари Харесай

„Дори и мъртвите са гласували за Владимир Путин“: Критики от Запада за изборите в Русия

„ Режисирани и без действителна конкуренция “ – по този начин западни издания разясняват миналите избори в Русия, на които Владимир Путин удължи упралението си до 2030 година
Резултатите сочат, че Путин е спечелил 87% от гласовете, като поддръжката за него се оказа по-голяма, в сравнение с предходните четири вота, в които е взел участие, написа „ Ню Йорк таймс “.
„ Президентът Владимир Путин стяга хватката си над Русия след ръководени от Кремъл избори “, написа Си Ен Ен в собствен разбор. „ Повечето опозиционни претенденти са или в мъртви, или в пандиза, или в заточение. Путин няма действителна конкуренция “, показват още от изданието.
„ Освен Путин на изборите се явиха и трима други претенденти. Те не подлагаха на критика непосредствено властта на съветския президент и тяхното присъединяване беше по-скоро, с цел да замаскират изборите като законни “, написа английският „ Гардиън “.
„ Няма подозрение, че Путин ще употребява тези избори като доказателство за всеобща поддръжка. Но сходни изкривени резултати за съревнование, в което всички опозиционни претенденти бяха смачкани и евентуално даже мъртвите са дали своят вот за Путин, рискуват да подронят престижа на съветския президент “, уточни „ Политико “ в собствен разбор. Те показват също, че за първи път е имало толкоз малко интернационалните наблюдаващи на съветските избори.
Изборите в Русия: Кои са „ съперниците “ на Путин, който се обрисува да ръководи повече от Сталин
„ Няма да приканвам да се гласоподава срещу него “, споделя един от кандидатите за поста
Извън интернационалния щемпел, рецензии пристигнаха и от водачите на разнообразни европейски страни. „ Няма да има писмо до Владимир Путин “, съобщи представителят на немския президент Франк-Валтер Щайнмайер.
След като станаха ясни резултатите от съветския избор, от немското Министерство на външните работи написаха в обществените мрежи „ Псевдоизборите в Русия не са нито свободни, нито почтени, а резултатът не изненадва никого. Управлението на Путин е властническо, той разчита на цензура, репресии и принуждение “.
Британският външен министър Дейвид Камерън също осъди изборите в Русия, като съобщи, че с тях Путин ускорява хватката си върху властта. „ Не по този начин наподобяват свободните и почтени избори “, сподели той.
Президентът на Украйна Володимир Зеленски също разяснява вота. „ Руският деспот симулира нови избори. Путин е болен за власт и прави всичко, с цел да ръководи постоянно “, сподели той. Зеленски добави, че Путин би трябвало да бъде съден в Хага.
„ Руските избори се случиха в подтекста на напън над обществото. Условията за провеждането на свободни, демократични избори, не са спазени “, разясниха от Министерство на външните работи на Франция.
„ В сходна атмосфера на не-свобода не може да има избори “, съобщи латвийският външен министър Габриел Ландсбергис.
Критика предстоящо пристигна и от Съединените щати. „ Изборите в Русия явно не бяха свободни и почтени “, разясниха от Белия дом.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР