Режимът си отива с агония, но още не си е

...
Режимът си отива с агония, но още не си е
Коментари Харесай

Икономист: Ако изследваме политологически сегашния режим, то ще се убедим, че е авторитарна класика

" Режимът си отива с мъка, само че още не си е отишъл. Доста наивници даже ще пазят тезата, че всичко е обикновено и нямаме автокрация, а народна власт. Всъщност са прави - поради Европейски Съюз всички автократи в Европейски Съюз са принудени да намятат кожата на демократи.
Какво нещо са еврофондовете, а? Те крепят режимите им и те ги вкарват в някакво благовъзпитание ", във Facebook.
" Но в случай че изследваме политологически настоящия режим, то ще се убедим, че е властническа класика.
(1) Чрез подчинени медии се ръководи с митове за триумфи и укриване или омаловажаване на неуспехите. Лично авторитарът непрекъснато ни гледа от ТВ и ни се кара, че не го оценяваме. Че той е най, най, най... че по-добър няма,... че без него не можем. И закани към неверниците.
 Икономист: Слави Трифонов ще се изправи пред Хамлетовски въпрос Икономист: Слави Трифонов ще се изправи пред Хамлетовски въпрос
" Допускам, че Слави ще се изправи пред Хамлетовски въпрос: дали да извършва най-важните си обещания от референдума, за което ще му тря...
Диалогът не просто отсъства, той е противопоказен.
Лъжата е в сан на държавна политика. Лъже освен той, лъжат безпардонно и неговите ратаи и глашатаи. Явно се разчита, че хората със независима мисъл са пренебрежимо малко, а и нямат естрада за имитация. Примерно през вчерашния ден здравният министър даже се похвали, че по-добре сме управлявали епидемията от Гърция при стряскащи статистически разлики в наша щета.
Въобще легендите за враговете, които пречат е обичана беседа на авторитарите. При нас обаче са единствено вътрешни. Външни няма тъй като или чакаме пари, или изискуем пари, или просто ни тресе боязън. Сал една Македония останА.
(2) Силовият уред е разполагаем: всеки, който премине някаква граница се среща със правосъдната система или по-точно с част от нея. Или пък е заловен в крачка и е склонЕн да избра съдействие. Направете разбор къде са през днешния ден министрите на Република България, тогава съдружни сътрудници. Освен Христо Иванов.
(3) Растежът е строителство, а строителството е напредък - работа, работа, работа. Колкото по-големи, толкоз повече триумфи за отчитане и еврофондове за асимилиране.
 Кристиан Вигенин: Еврофондовете за България са спирани за нарушавания, осъществени от държавните управления на Борисов Кристиан Вигенин: Еврофондовете за България са спирани за нарушавания, осъществени от държавните управления на Борисов
" Хубаво е да се ремонтират манастирите, само че да се нарушават Божиите заповеди по принцип и още повече на едно свято място, а точно - да...
Всъщност обаче без еврофондовете напредък на стопанската система няма и не е имало. Справка: дял на получените еврофондове от Брутният вътрешен продукт по отношение на растеж на Брутният вътрешен продукт.
(4) Авторитарите бяха в напредък по целия свят след рецесията от 2008, която докара до крах на демокрациите. Особено улеснени и от Тръмп. Цяла Източна Европа и Русия бяха в възторг от Него. Става дума за авторитарите, не народите.
Но палачинката се обърна. И към този момент покупко-продажбите не оказват помощ. Пак пристигнаха проклетите демократични полезности на мода. И страдалчество за авторитарите на всички места.
Но въпреки всичко хора, бдете!
Злото освен не идва, само че и не си отива единствено! "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР