Режимът на зимно поддържане на републиканската пътна мрежа е в

...
Режимът на зимно поддържане на републиканската пътна мрежа е в
Коментари Харесай

АПИ: Пътните управления в Северозапада имат готовност за зимно поддържане

Режимът на зимно поддържане на републиканската пътна мрежа е в действие от 1 ноември. Съгласно условията за снабденост с инертни материали и машини, във Видин готовността е на 50%. Над 85 % е във Враца, а в Монтана- 75 %.
"До края на седмицата, по този начин сме се договорили с Областно пътно управление- Видин, да се направи една спомагателна инспекция, защото сега се извозват материали за разчистване през зимата и сме в един план до края на седмицата те към този момент да влязат над 60%. Първата проява на готовността беше това, че незабавно се реагира на снеговалежа, който беше на 7 и 8 на Петрохан. Обобщено мога да кажа, че имат подготвеност сътрудниците от Видин, Враца и Монтана да посрещнат зимата ", сподели шефът на дирекция "Пътно поддържане " в Агенция "Пътна инфраструктура " Михаил Рашков.
Съгласно контракта всички пътни ръководства би трябвало да имат доставяне с материали на 60%, с машините би трябвало да са подготвени на 100%.
"Ако са под тези 100%, тогава ние им постановяваме наказания по контракта във връзка с това, че нямат задоволително наличност. "
Във Видин според оперативните проекти би трябвало да има 71 машини, сега има 40. Във Враца АПИ желае 178 машини, сега има 111. В Монтана са нужни 108 машини, сега има 59.
"Те го имат този запас. На територията и на трите регионални пътни ръководства се правят строително ремонтни действия по настоящ ремонт и поддържане на пътната мрежа и огромна част от техниката е на тези пътища, на които правим ремонт. По тази причина те заявяват тези машини, които им работят на наши обекти, ние им одобряваме тази декларация и им споделяме да имат подготвеност за отиване на съответния опорен пункт, по който са разпределени в границите на 24 часа откакто им разпоредим ", добави шефът на дирекция "Пътно поддържане " в АПИ.
В момента се прави санитарна сеч в региона на прохода Петрохан, дружно с горското стопанство, за попречване на ново рухване на дървета при снеговалеж.
"По нашите планове към 10-и ноември би трябвало да приключат с отстраняването на дърветата "- добави Михаил Рашков. /Радио Видин
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР