Режимът на Николас Мадуро се е опитал незаконно да изнесе

...
Режимът на Николас Мадуро се е опитал незаконно да изнесе
Коментари Харесай

Мадуро е опитал да изнесе държавни активи и в България

Режимът на Николас Мадуро се е опитал нелегално да изнесе в България активи на държавната петролна компания на Венецуела PDVSA. Това заяви венецуелският народен представител Карлос Папарони в Туитър.

" Успяхме да спрем противозаконната договорка на узурпаторите, които желаеха да продължат плячкосването на PDVSA посредством брокерска къща в България. Ще продължим битката за отбрана на имуществото на страната. " - написа депутатът.

" Вече се свързахме с България! Те няма откраднат повече и $. " - добавя Папарони, като предизвестява, че всеки опит за сходни покупко-продажби ще стане обект на наказания.

Той акцентира, че активите на PDVSA принадлежат на всички венецуелци.

Припомняме, на фона на тежката рецесия и многохилядните митинги в страната, режимът на Мадуро разпродаде забележителна част от златния запас на Венецуела.

Хуманитарната помощ, предопределена за Венецуела, продължава да е блокирана от управляващите, откакто президентът Николас Мадуро разгласи, че няма да одобри помощи от Съединени американски щати, а венецуелците не са " просяци ".
Венецуела се намира в невиждана рецесия. Инфлацията в страната се пресмята на милиони проценти, а емигрирали от началото на рецесията са 3 млн. венецуелци.

Миналия месец водачът на опозицията Хуан Гуайдо, който се самообяви за краткотраен президент и си обезпечи поддръжката на над 40 страни, отпред със Съединени американски щати и множеството латиноамерикански и европейски страни. Мадуро към момента има поддръжката на Китай и Русия, Турция и Иран.

Припомняме, че преди три дни, европейски и латиноамерикански водачи се събраха в уругвайската столица Монтевидео, с цел да обсъдят проект за решение на задълбочаващата се рецесия във Венецуела, само че се пазят от директна интервенция.

Подкрепената от Европейски Съюз група, известна като Международната контактна група за Венецуела, организира своята встъпителна среща, като показва по-безпристрастен метод, който опонира на апелите на Съединени американски щати и латиноамериканските сили за повече интервенция.

Срещата пристигна по време на обособена среща на по-твърдата група Лима в Канада, която прикани за интернационалните дейности против венецуелския президент Никола Мадуро, с цел да го принуди да се отдръпна.

По-рано американският президент Доналд Тръмп съобщи пред телевизия CBS, че военната интервенция е " един от разновидностите ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР