Режимът на Башар Асад е създал наркоимперия върху руините на

...
Режимът на Башар Асад е създал наркоимперия върху руините на
Коментари Харесай

Асад е създал наркоимперия


Режимът на Башар Асад е основал наркоимперия върху руините на Сирия, която от 10 година е в революция, съобщи „ Ню Йорк Таймс”.

Башар Асад, подкрепян от Русия, безусловно е основал нова наркодържава в Средиземноморието, се споделя в отчета. Нелегалната наркоиндустрия процъфтява и носи милиарди долари облага на Асад и неговите доближени.

Четвърта бронирана дивизия на сирийската войска, която се командва от дребния брат на Башар Асад – Махер Асад, следи и управлява производството и разпространяването на опиати. Бизнесмени с близки връзки с режима на Асад, в това число и групировката „ Хизбула”, са измежду другите съществени играчи в търговията с опиати.

Основният артикул, създаван в Сирия, е каптагон, за който се твърди, че към този момент се е трансформирал в „ най-ценният експорт за страната, надалеч надминавайки легалния експорт”. Синтетичната дрога, направена от амфетамин фенетилин, е евтина за произвеждане. В отчета се споделя, че чиновници от Гърция, Италия, Саудитска Арабия и Турция са конфискували стотици милиони хапчета с генезис следено от режима пристанище в Сирия. Сирийското държавно управление безусловно изнася дрогата. То не си затваря очите, до момента в който наркокартелите си правят работата. Защото то е наркокартелът.




Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР