Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на Брестовица вече може да

...
Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на Брестовица вече може да
Коментари Харесай

Започва рехабилитацията на довеждащия водопровод на Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен тръбопровод на Брестовица към този момент може да започва, оповестиха от Министерство на регионалното развитие.На 16.04.2024 година „ Българският ВиК холдинг “ и ВиК-Пловдив подписаха контракт за капиталов заем на стойност 2 225 000 лева без Данък добавена стойност. За реализацията на дейностите има определен реализатор.Договорът с него е подписан още на 1 февруари т.г., само че финансиране досега не е било обезпечено. Срокът за осъществяване на строително-монтажните работи е 180 календарни дни.

Ще бъдат построени 8 шахти със спирателни кранове, 8 въздушници по трасето, по един удароубивател и въздушник в помпена станция „ Брестовица 3 “, както и по две шахти-отток.

Поради замърсяване на тръбните кладенци при пречиствателна станция „ Брестовица “, бяха подхванати ограничения от страна на ВиК-Пловдив за търсене на нови водоизточници за водоснабдяване на селището. Изготвен е и е в развой на реализация план за 2 нови тръбни кладенеца, ситуирани вЙоаким Груево.

С реконструкцията ще бъдат обезпечени условия за снабдяване на вода с нужните питейни качества. Предвижда сепо безвреден метод да бъде отстранено съществуването на манганови съединения, без това да навреди на здравето на популацията.

Инвестицията е част от група ограничения, които са планувани за трайно и стабилно разрешаване на проблемите с водоснабдителната мрежа на с. Брестовица.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР