Рехабилитационно лечебно заведение е отчитало неизвършена медицинска дейност на пациенти

...
Рехабилитационно лечебно заведение е отчитало неизвършена медицинска дейност на пациенти
Коментари Харесай

Разкриха схема за източване на НЗОК

Рехабилитационно лечебно заведение е отчитало неизвършена здравна активност на пациенти по клинични пътеки, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

По този метод - посредством подправени документи, болничното заведение е получавала неследващи финансови средства от бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).  Схемата е открита в хода на следствие, подхванато от чиновници на отдел „ Икономическа полиция “ в Главна дирекция " Национална полиция ".

Според данните от инспекцията, осъществена на 4 декември т.г. от икономическите служители на реда и контролни екипи на НЗОК, незаконната скица е прилагана  от 1 януари 2022 година до 30 юни т.г. В този интервал общо са регистрирани 5681 хоспитализации. Част от пациентите са били еднократно одобрявани за рехабилитация, само че от лечебното заведение са отчитали две или повече хоспитализации. Друга част от „ пациентите “ са гостували в хотели в същия град и на две близки балнеоложки селища, а персоналните им данни са били употребявани от заведението за отчитане на неизвършена здравна активност.  По предварителни планове цената на клиничните пътеки, по които най-често са били регистрирани хоспитализациите, са в размер на 391 и 487 лв.. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР