Регулярни срещи с туроператорите от Северна България започват областните управители

...
Регулярни срещи с туроператорите от Северна България започват областните управители
Коментари Харесай

Развитието на туризма отново на фокус в среща между областните управители от Северна България

Регулярни срещи с туроператорите от Северна България стартират регионалните шефове на Велико Търново, Плевен, Габрово, Русе, Силистра, Разград.

Това стана ясно след работната им среща в старопрестолната столица, хазаин на която беше регионалният шеф на Велико Търново Людмила Илиева. В полемиката се включиха и специалисти от неправителствения бранш сферата на туризма.

Те, дружно с регионалните шефове набелязах съответни ограничения за развиването на туризма. Целта е привличането, както на български, по този начин и на румънски гости и основаването на общи направления в района, които да включват културен, поклоннически, селски, кулинарен и други типове туризъм. Предвижда се още създаването на Facebook страница, където ще се промотират най-интересните културни събития и туристически обекти в шестте области. „ Трябва да бъдем по-близо до хората и да представяме туристическите артикули по един по-атрактивен метод, тъй че в действителност да ги притеглим към съответно събитие или обект. Важно е да ги накараме да съпреживеят, да изпитат страст, когато отидат на избран фестивал или посетят обещано място “, показа регионалният шеф на Русе Анатоли Станев и добави, че ще се работи по-активно за привличането на туристи от северната ни съседка. Той предлага още привличане на влогари и издание на материали в Румъния, които да засилят интереса към страната ни, изключително към Северен централен регион.

Подготвя се общ събитиен календар, който ще популяризира най-атрактивните прояви и места. Предстои проучване на профила на туристите в шестте области, като акцентът ще падне върху българските и румънските жители.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР