Регулярна среща във връзка с увеличаващата се опасност от пожари

...
Регулярна среща във връзка с увеличаващата се опасност от пожари
Коментари Харесай

Кметът на Източен с мерки срещу пожари и боклук

Регулярна среща по отношение на увеличаващата се заплаха от пожари на територията на квартал „ Столипиново “ с настъпване на летния сезон се организира по самодейност на кмета Иван Стоянов.

С началото на летния сезон в  „ Столипиново “ се следи обичайно нарастване на жителите, което води до прекалено струпване на боклуци в квартала.

Съчетано с горещото време, това скупчване на голям брой хора е причина за палежи на боклуци, гуми и изсъхнали тревни площи. С цел предварителна защита, всяка година при започване на месец юли кметът Иван Стоянов организира работна среща с представители на Районна работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, Шесто районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи, общинските предприятия „ Чистота “ и „ Градини и паркове и „ Общинска защита “, както и Общинския инспекторат.

Набелязани са редици ограничения, свързани със засилена защита на входно-изходните артерии на квартала, ще се положат и нужните старания за навреме събиране на отпадъците отвън контейнерите в невралгичните точки, разчистване от сухи треви и създаване на спомагателни насипи в региона на река Марица.

По отношение на другия наболял проблем – „ внасяне “ на боклуци в квартала от целия град, беше маркирано от зам.-началника на Шесто районно управление (на МВР), че взаимно с Общински инспекторат имат няколко сполучливо завършили акции по определяне и санкциониране на водачи на бусове, нерегламентирано внасящи боклуци в Столипиново.

Кметът Иван Стоянов предложи позитивната наклонност да бъде „ подкрепена “ от ограничения за усилване на наблюдението по входните улици и образуване на обходи и непрекъснато видеонаблюдение във всички часови пояси, с цел да бъдат навреме глобени нарушителите и да бъде прекъсната практиката по депониране на строителни и едрогабаритни боклуци от целия град в нерегламентирани сметища в квартала.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР