Регулаторните органи на ЕС планират да проучат дали има нужда

...
Регулаторните органи на ЕС планират да проучат дали има нужда
Коментари Харесай

ЕС изследва нуждата от универсално мобилно зарядно

Регулаторните органи на Европейски Съюз възнамеряват да проучат дали има потребност от дейности в устрема къмуниверсално зарядно устройство за мобилни телефони заради неналичието на прогрес от страна на производителите на телефони към тази цел, съобщи комисарят на Европейски Съюз по конкуренцията Маргрете Вестагер.
Европейската комисия упорства за универсално зарядно устройство от съвсем десетилетие, цитирайки проблеми като повече от 51 000 тона електронни боклуци годишно от остарели зарядни устройства, както и неудобството за потребителите.
Потребителите на iPhone и Android от дълго време се оплакват от потреблението на разнообразни зарядни устройства за телефоните си.
В отговор на натиска от страна на Европейски Съюз, 14 огромни софтуерни компании като Apple, Samsung, Huawei и Nokia подписаха непринуден меморандум за съгласие през 2009 година, като се съгласиха да хармонизират зарядните устройства за нови модели смарт телефони, които идват на пазара през 2011 година Някои от фирмите след това подписаха писма за желание през 2013 и 2014 година, откакто меморандумът за съгласие изтече през 2012 година
Еврокомисарът за конкуренцията в Комисията „ Юнкер “ обаче съобщи, че не е удовлетворен от статуквото.
„ Като се има поради незадоволителния прогрес в този непринуден метод, Комисията скоро ще започва изследване на оценката на въздействието, с цел да оцени разноските и изгодите от другите други разновидности “, споделя Вестагер на 1 август в отговор на въпрос от евродепутати.
Тези изследвания оказват помощ на Комисията да реши дали е належащо съответно деяние и да проучва въздействието на другите разновидности.
Колежката на Вестагер с сектор „ Вътрешен пазар, индустрия, предприемачество и дребни и междинни предприятия – полската комисарка Елжбета Бенковска ще дава отговор за казуса, в случай че се одобри, че има потребност от универсално мобилно зарядно за територията на Европейски Съюз.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР