Регулаторите в Гърция дадоха зелена светлина на мащабния план за

...
Регулаторите в Гърция дадоха зелена светлина на мащабния план за
Коментари Харесай

Планът за превръщането на Пирея в третото най-голямо пристанище в Европа получи първо да

Регулаторите в Гърция дадоха зелена светлина на огромния проект за разширение на пристанището в Пирея, което може да трансформира врата в третият максимален в Европа.

Комисията за обмисляне и развиване на пристанищата в Атина е одобрила част капиталовия проект на китайската компания Cosco, която ръководи оборудванията в гръцкия град, оповестява локалното издание Kathimerini.

Все още обаче липсва позволение за плануваните 300 милиона евро, които би трябвало да бъдат употребявани за построяването на четвърти терминал за контейнери на врата.

Преди време стана ясно, че Cosco ще вложи общо 800 милиона евро в разширението на врата. Засега обаче към момента Атина не е дала " да " за готвените 300 милиона евро за построяването на нов терминал.
 Сърбия е привлякла 74 пъти повече китайски вложения от България за последните 6 години
Сърбия е привлякла 74 пъти повече китайски вложения от България за последните 6 години

Над 50% от вложенията на азиатската страна в района са отишли в западната ни съседка

От комисията показват, че към този момент тази част от плана се отсрочва, само че приканват вложителите да показват нужните документи още веднъж на последваща допустима дата.

Представители на Cosco разясняват пред Kathimerini, че са учудени от това решение за заледяване на част от вложението, което " би трябвало да сътвори 1200 работни места и ща отвори още 300 по време на построяването на оборудването ".

Според източник от отрасловото министерство отлагането на решението е било най-хубавата опция за деяние, защото времето за разглеждане на предлагането е било лимитирано. " Въпреки това всички останали вложения бяха утвърдени и работата по тях може да стартира ", споделя той.
 Cosco уголемява пристанището в Пирея с 800 милиона евро
Инвестират €800 000 000 в Пирея, с цел да я създадат третото най-голямо пристанище в Европа

Там ще бъдат построени четвърти терминал за контейнери и търговски център
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР