Регулатори от Европейския съюз са препоръчали да бъде одобрена обновената

...
Регулатори от Европейския съюз са препоръчали да бъде одобрена обновената
Коментари Харесай

Одобриха обновена ваксина на Пфайзер срещу доминантен подвариант на Омикрон

Регулатори от Европейския съюз са предложили да бъде утвърдена обновената ваксина против доминантен подвариант на разновидността Омикрон на ковид на американския фармацевтичен колос " Пфайзер " и неговия немски сътрудник " Бионтех ", оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32730
Това би станала третата утвърдена от Европейски Съюз ваксина на двете компании. Тя е предопределена за попречване на заболяване от COVID-19 на възрастни и деца, като дозата зависи от предходни имунизации.

Европейската организация по медикаментите заяви, че комисията ѝ за медикаменти при хората е предложила обновената ваксина за приложимост при деца на възраст от 6 месеца до 4 години като част от първична серия от имунизации с три дози и според от предходни имунизации. Тя също по този начин би могла да се ползва като единична доза при деца със приключен примитивен имунизационен курс против COVID-19 или прекарали болестта, прибавя комисията. Комисията предлага имунизация с една доза на обновената ваксина за всички възрастни и деца на възраст над 5 години, без значение от предходни имунизации.

Други производители на ваксини, измежду които " Модерна " и " Новавакс ", също са основали нови версии на имунизациите си. " Пфайзер " и " Бионтех " са подали заявки за приемане на утвърждение на обновената им ваксина и към Агенцията по храните и медикаментите в Съединени американски щати и чакат нейното решение в околните дни.

Предстои рекомендацията на Европейската организация по медикаментите да бъде публично утвърдена от Европейската комисия.

" Ваксината за този сезон е подготвена за изпращане незабавно щом регулаторът вземе решение, тъй че хората в цяла Европа да могат да се предпазят по-добре от болестта COVID-19 ", се споделя в изказване на основния изпълнителен шеф на " Пфайзер " Алберт Бурла.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР