Регулаторът на медиите във Великобритания Ofcom е започнал още три

...
Регулаторът на медиите във Великобритания Ofcom е започнал още три
Коментари Харесай

Във Великобритания погнаха руската държавна телевизия RT, не била безпристрастна

Регулаторът на медиите във Англия Ofcom е почнал още три следствия против съветския държавен англоезичен новинарски ефирен канал RT (Russia Today), с цел да види дали не е нарушил разпоредбите за безпристрастност в информациите си, оповестява " Ройтерс ".

Ofcom предизвести преди, че продуцентът на RT " ТВ новости " може да загуби правото си да излъчва във Англия, откакто уточни, че е разкрил редица случаи на липса на безпристрастност след нападението с нервнопаралитично вещество против някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия през март.

Отравянето, за което Англия упрекна Русия, обтегна връзките сред двете страни и докара до най-голямото експулсиране на съветски дипломати от страна на Запада от времето на Студената война насам. Русия отхвърля да е забъркана.

Ofcom посочи, че сега проверява 11 стратегии на RT за нарушение на разпоредбите за безпристрастност, като последните три случая се отнасят до обсега на външната политика на Съединени американски щати, политиката на държавното управление на Украйна и фракинга във Англия.

Разследванията ще проучат дали репортажите са били задоволително уравновесени. Ofcom, който е самостоятелна институция от държавното управление, преди съобщи, че има висок предел, с цел да се реши, че малкия екран няма право да има лиценз.

" Имаме поради новите следствия на Ofcom и ще работим с регулатора ", уточни представителят на RT. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР