Регламентите за защита на жертвите на насилие трябва да са

...
Регламентите за защита на жертвите на насилие трябва да са
Коментари Харесай

Д-р Диана Инджова: Само 3% от жените с увреждания получават защита при домашно насилие

Регламентите за отбрана на жертвите на принуждение би трябвало да са на практика ориентирани и съответни. Полицаите, медиците и психолозите би трябвало да минават от време на време през образования, с цел да са готови какво съставлява този тип закононарушение и следствията от него. Това съобщи ръководителят на Центъра за психически проучвания доктор Диана Инджова на конференция на тематика „ Престъпленията и насилието против дами с увреждания ".

" Жените с увреждане са подложени на неведнъж повече типове дискриминация и липса на отбрана. Само 3% от тях търсят помощ и получават отбрана ", добави тя. По думите й даже в страни с развити демокрации жертвите могат в никакъв случай да не получат нужната поддръжка, тъй като няма кой да поеме нейното финансиране. Написани са доста положителни правила, само че не е решен въпросът с финансовия запас.

Председателят на парламентарната комисия по въпросите на децата, фамилията, младежта и спорта Набие Кабак уточни, че дословното преписване на европейски наставления не води до ефикасни резултати, тъй като те не всеки път са използвани по отношение на спецификата на една страна. Тя акцентира, че като ръководител на комисията, остава предан сътрудник на самодейностите за попречване на жертвите на принуждение.

Представителите на Българо–турския дамски бизнес клуб Татяна Тюркян и Ивелина Рускова описаха за парадокса, че за насилието се приказва най-много когато забележим некрасивия му край. Трябва да има предварителна защита, полемики, да създадем по този начин, че дамите с увреждания да не се усещат разнообразни от останалите, беше тяхното мнение.

Телевизионната водеща Нели Хаджийска се обърна към участниците с думите „ Животът с увреждане е орис, която би трябвало да бъде употребена да изведе личността напред. Най-страшни са уврежданията, когато няма кой да те поддържа ".

Участниците в проведената от Център за психически проучвания конференция посветиха своите послания на Международния ден на хората с увреждания. Своите позиции показаха и представителите на правоохранителните органи Десислава Викторова и Надя Петрова, олимпийският треньор по карате Ангел Ленков, Благовеста Райчева.

Мария Игнатова, която е кампаниен сътрудник на Центъра, с прочувствен звук моли за повишение на вниманието към речта, в която има експанзия, тъй като доста постоянно тя се материализира. Самата тя към този момент постанова стандарти в персоналните си диалози за по положителен звук.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР