Регламентът на ЕС предоставя на пътниците със забавен полет право

...
Регламентът на ЕС предоставя на пътниците със забавен полет право
Коментари Харесай

Авиокомпаниите трябва да компенсират пътниците и за забавянията на полети при стачки

Регламентът на Европейски Съюз дава на пасажерите със занимателен полет право на обезщетение до 600 евро според от дистанцията на полета

Още по тематиката
Lufthansa със 70% растеж на облагата след краха на Air Berlin

Придобиването на Brussels Airlines също е измежду факторите за покачването на приходите през 2017 година
19 мар 2018
Air France-KLM усилва броя на местата макар конкуренцията от нискотарифни компании

Френският транспортьор възнамерява да свие още разноските си
19 фев 2018
Въпреки проблемите Ryanair остава най-големият нискотарифен транспортьор

WizzAir регистрира най-сериозното процентно нарастване на броя на пасажери през 2017 година
7 яну 2018
Когато полетът ми закъснее

Авиокомпаниите са длъжни да обезщетят засегнатите пасажерите при съществуване на няколко условия
4 фев 2017 Авиокомпаниите ще би трябвало да изплащат обезщетение на пасажерите за закъснения, породени от стачки, които произтичат от управническите решения, реши Съдът на Европейския съюз във вторник. Досега стачките на личния състав се смятаха за " изключителни обстановки " и за тях не се предвиждаше обезщетение. Съдът на Европейски Съюз дефинитивно дефинира, че не са изключително събитие и се дължи заплащане и при тях, тъй като това е естествен риск за авиопревозвачите, написа Reuters.

Причините

Ключов миг при установяване на компенсацията е дали закъснението или анулацията са породени от изключителни обстановки. Ако има съществуване на такива, заплащане не се дължи - да вземем за пример неприятно време и терористични офанзиви. При всяка причина, която не се смята за изключителна, се дължи отплата.

Няколко каузи бяха заведени пред Съда на Европейски Съюз, откакто немската самолетна компания TUIfly съобщи, че стачка на личния състав през 2016 година, която не е била публично проведена от профсъюз, е била изключително събитие и затова компанията не е била в положение да компенсира закъсненията. Стачката се случи след оповестяването на проекта за преструктуриране на компанията.

Регламента на Европейски Съюз дава на пасажерите със занимателен полет право на обезщетение до 600 евро според от дистанцията на полета. Авиокомпаниите са освободени от заплащането, в случай че могат да потвърдят, че полетът е просрочен заради " изключителни условия ", които те не биха могли да избегнат.

Съдът не е склонен с TUIfly и съобщи, че сходни условия са използвани единствено в случай че не са част от естествената активност на самолетната компания и са отвън нейния надзор. Съдиите обявиха, че преструктурирането е част от естествения бизнес, с предвидимия риск от несъгласия и спор с личния състав.

" Опасността от стачки на личния състав, обсъждана в сегашния случай, не може да се преглежда като събитие отвън действителния надзор на TUIfly ", сподели Съдът на Европейски Съюз.

От съда допълват, че разграничаването сред стачките на личния състав и тези, проведени от синдикатите, ще направи компенсацията на пасажерите подвластна от разпоредбите в другите страни на Европейски Съюз, което би могло да ограничи правата на пасажерите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР