Регламент за подпомагането на чартърите с чуждестранни туристи, пристигащи в

...
Регламент за подпомагането на чартърите с чуждестранни туристи, пристигащи в
Коментари Харесай

Калин Сутев, DER Touristik Германия: Регламент за подпомагане на чартърите с туристи няма

Регламент за подпомагането на чартърите с задгранични туристи, идващи в България към момента няма. Това съобщи за TravelNews.bg Калин Сутев, представител на един от най-големите немски туроператори DER Touristik Deutschland, в която група влиза и компанията ITS. „ Досега не сме видели нищо направено от Министерството на туризма, а първите планувани полети от Германия за Варна и Бургас са на 27 юни “, сподели Сутев. Според него е обикновено преди започването на летния сезон да бъде ясно написано каква дотация ще се получава от страната при цялостна седалка в самолетите и съответните условия. В пространството се приказва за 35 евро на доведен екскурзиант, само че тази сума не е доказана публично в никакви нормативни актове.

Нормално е също авансово да имаме подписани контракти сред туроператорите и министерството, разяснява още Калин Сутев. В тях би трябвало да са конкретизирани и разпоредбите за полуване на средствата. Засега само се приказва, че заплащанията ще бъдат остойностени след сезона. Туроператорите обаче би трябвало авансово да са осведомени с разпоредбите, с цел да могат да включат дотацията в пакетите за България. По този метод почивката по Българското Черноморие да стане по-конкурентна по отношение на други дестинации.

Първите туристи на DER Touristik от Германия се чака да дойдат на 27 юни и да бъдат настанени в Златни пясъци и Слънчев бряг. Записванията за юли, август и септември към момента не са стартирали, тъй като не са закрепени още полетите за тези месеци. Изчаква се да бъдат осъществени първите полети и стратегия, посочи Калин Сутев. Според него конкуренцията ще бъде доста огромна от дестинации като Гърция, Кипър, Хърватия. Затова би трябвало да заложим на рекламата, че България е свободна от Covid - 19. Останалите ни съперници също не бяха наранени от пандемията, добави той. Турция също се чака да се включи в играта през юли и да бъде отворена за туристи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР