Регистрираните нови лица с Ковид-19 в Смолянско са тридесет и

...
Регистрираните нови лица с Ковид-19 в Смолянско са тридесет и
Коментари Харесай

38 нови с Ковид-19 в Смолянско, една жена почина

Регистрираните нови лица с Ковид-19 в Смолянско са тридесет и осем, на възраст от 21 до 80 година Те са от общините: Смолян – 20; Златоград – 4; Чепеларе, Мадан и Рудозем – по 3; Девин и Неделино – по 2; Доспат – 1. Положителни са двама учители от общините Чепеларе и Рудозем. 45 възпитаници са сложени под карантина и не престават образование в електронна среда. Позитивно е и едно лице от спомагателен личен състав на детско заведение в община Смолян, контактни са 8 деца и 3-ма от личния състав, оповестяват от РЗИ.

Петнадесет са приети в болница – 10 в МБАЛ-Смолян, по двама в лечебните заведения в Мадан и Златоград, един в МБАЛ-Девин. Двадесет и трима са на домашно лекуване и изолираност. Епидемиологичното изследване продължава.

Излекувани през вчерашния ден са 6 лица и дехоспитализирани 9 пациенти.

Жена на 72 година от община Мадан, с съпътстващи сърдечно и онкологично болести, е умряла в регионалната болница. Изказваме съболезнования на околните.

На 10.03.21 година в региона са направени 54 имунизации с първа доза. Общият брой осъществени имунизации досега е 4442. Ваксинационният развой продължава, заяви доктор Сийка Чернева, шеф на Дирекция „ Надзор на заразните заболявания “ от РЗИ-Смолян
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР