Регистрираната заболеваемост в София на 14 дневна база е 812

...
Регистрираната заболеваемост в София на 14 дневна база е 812
Коментари Харесай

Заболеваемостта в София е 812 на 100 000 души

Регистрираната заболеваемост в София на 14 дневна база е 812 на 100 000 души, рапортува шефът на Столичната здравна ревизия доктор Данчо Пенчев на съвещание на Софийския действен щаб.

Съгласно издадената на 19 октомври заповед на министъра на опазването на здравето присъствените образователни занятия в учебните заведения следва да бъдат прекратени от на следващия ден, 21 октомври.

Актуалните данни за карантинираните паралелки са:

4% карантинирани в начален стадий на образование,

7% - в прогимназиален и

8% - в гимназиален.

Въз основа на тези данни, както и поради извънредно късия период на въвеждане на заповедта, щабът предлага на министъра на образованието и министъра на опазването на здравето учениците от 1-ви до 4-ти клас в София да продължат присъствена форма на образование най-малко до края на седмицата, а всички останали да преминат на образование в онлайн среда. Това ще даде опция да се провеждат и на родителите на най-малките възпитаници, които не могат да остават сами.

Детските градини и яслите в София не престават работа присъствено. Регистрираният % на карантинирани деца е малко над 3%.

Директорите на общинските лечебни заведения и центровете за обществени услуги сигнализираха за сериозен проблем с организацията на работа, която се вкарва от през днешния ден в среднощ.

Съществен % от личния състав не разполага с нужните документи, с цел да се обезпечи работата на всички отделения и услуги от на следващия ден.

В идващите дни Столичната община ще провежда изнесени пунктове за имунизация на обществени места, които да дадат спомагателна опция за слагане на ваксина.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР