Регистриран е първият случай на грип „Камбоджа“ у нас, съобщи

...
Регистриран е първият случай на грип „Камбоджа“ у нас, съобщи
Коментари Харесай

Д-р Брънзалов: Грипът „Камбоджа” вече е у нас

Регистриран е първият случай на грип „ Камбоджа “ у нас, заяви пред БТВ доктор Николай Брънзалов, заместник-председател на БЛС. По думите му това не значи, че настава края на пандемията, само че за разлика от ковид, грипът по-често удря децата.

„ Симптомите – изнемощялост и висока температури, се изявяват доста бързо “, посочи доктор Брънзалов и подсети, че признаците на двете болести мъчно се разграничават. Неговият съвет е да се организира консултация с доктор, преди да се премине към тест за коронавирус.

„ При общопрактикуващите лекари има безвъзмездни противогрипни ваксини за хората над 65 година Крайният период за слагането им е 31 декември и има диалози с основния държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев за удължаването му с 15 дни “, означи доктор Брънзалов. Той счита, че грипните ваксини се отсрочват от пациентите, тъй като сега доста от възрастните си слагат бустерна доза от коронавирус имунизациите, а сред имунизацията за ковид и тази за грип би трябвало да има най-малко 14 дни.

В България към момента няма комбинирани ваксини за коронавирус и за грип.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР