Регистриран е първия случай на СПИН за годината в област

...
Регистриран е първия случай на СПИН за годината в област
Коментари Харесай

Първи случай на СПИН във Велико Търново за 2018-а

Регистриран е първия случай на СПИН за годината в област Велико Търново. Това заяви доктор Анастасия Анастасова от локалната районна здравна ревизия пред радио „ Фокус “ - Велико Търново.

Тя уточни, че заболяването е открита по време на профилирано проучване през месец януари. Лицето не е изследвано в лабораториите на РЗИ. Пациентът е във възрастовата група от 40 до 45 години и е от мъжки пол.

Д-р Анастасова уточни, че активността на КАБКИС (Кабинета за анонимно и гратис консултиране и проучване за СПИН) е ежедневна. Работното време на кабинета е всеки работен ден, от 08.30 до 16.00 часа, с обедна отмора от 12.30 до 13.00 часа. Мобилният медицински кабинет на РЗИ - Велико Търново също продължава своята активност, обикаляйки всички обитаеми места от региона. Експертите ще проведат редица акции до края на календарната година.

Ще бъде маркиран Международният ден за съпричастност с болните от СПИН – 21 май. Отново ще бъде проведена лятна акция анти СПИН акция, както и начинания във връзка 1-ви декември – Световният ден за битка със СПИН.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР