Регистрацията на превозно средство да се прекратява служебно, ако при

...
Регистрацията на превозно средство да се прекратява служебно, ако при
Коментари Харесай

На първо четене: След произшествие или при промени по автомобила ще се изисква повторен технически преглед

Регистрацията на транспортно средство да се приключва служебно, в случай че при техническия обзор се открият рискови неизправности, решиха  депутатите, като гласоподаваха на първо четене промени в Закона за придвижване по пътищата.
Регистрацията на транспортното средство ще бъде възстановявана служебно след сполучливо прекосяване на механически обзор. След произшествие или при промени по автомобила ще се изисква още един механически обзор. 
Велосипеди с мотор и триколесни моторни транспортни средства -  като АТВ-тата да вземем за пример, които развиват скорост над 40 километра в час, също ще би трябвало да минават обзор за техническа редовност. Мотопедите и транспортните средства с атракционна цел също ще подлежат на инспекция. 
Показанията на километража ще бъдат регистрирани при всеки механически обзор, гласят още част от текстовете, а при продажба на автомобил в контракта ще бъдат записвани и показанията на километража.
Депутатите удължиха с още пет години валидността на удостоверенията на таксиметровите водачи без изпит, в случай че заявление за преиздаване се подаде до 2 седмици преди приключване на периода.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР