Регистрацията на партии и коалиции за предстоящия вот на 11

...
Регистрацията на партии и коалиции за предстоящия вот на 11
Коментари Харесай

11 партии и 4 коалиции се регистрираха за изборите досега

Регистрацията на партии и обединения за идния избор на 11 юли продължава. Досега са се записали общо 11 партии и 4 обединения. А от ЦИК изпратиха писмо до Регионалното министерство по отношение на опциите за гласоподаване в курортите.

От партия " ИТН " през днешния ден се записаха за идния избор на 11 юли, а на излизане от постройката на Централната изборна комисия Тошко Йорданов беше сбит:

" Резултатът ще го кажат изборите и хората. Каквото кажат хората - това ще е. Единствената настройка е, че тези избори би трябвало да са по-честни от предните ", сподели Тошко Йорданов от " ИТН ".

От " Движението за права и свободи " се записаха с подписка от 7979 подписа:

" Предстои ни да произведем едни значими избори, чиито резултат да бъде непоклатимост в страната ", сподели водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Днес за изборите на 11 юли се записва и " Българско лято " - партията на Васил Божков. На постоянните избори през април Божков взе участие посредством листите на Българско национално обединяване.

Бизнесменът ще е лидер на две листи, само че не е ясно дали ще се върне в България, с цел да взе участие в акцията.

" Републиканци за България " внесоха документите си в Централната изборна комисия още сутринта. Лидерът Цветан Цветанов разгласи, че в предизборната акция ще заложат на новите лица, които показват групировката.

С 4295 подписа за изборите се записаха и от партия " Възраждане ". Те се явяват сами, тъй като не желаят да се крият зад обединения. Документи в ЦИК през днешния ден внесоха и от Движение " Заедно за смяната " на Александър Томов.

Междувременно от ЦИК ще питат Министерството на районното развиване дали българите, които в изборния ден са на отмора у нас, могат да си създадат адресна регистрация в хотела, в който са отседнали, с цел да гласоподават.

Срокът за регистрация на партии и обединения за идния на 11 юли избор изтича на следващия ден в 17 часа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР